(11.20 hodin)

 

Poslankyně Alena Gajdůšková: Děkuji. Vážený pane předsedající, paní poslankyně, páni poslanci, chci se jenom ještě přidat k těm, kteří říkají, že je dobře, že konečně máme na stole tento návrh zákona, který navrhuje náhradu újmy způsobené povinným očkováním. Chci říci, že zdravotní výbor, který je garančním výborem k tomuto návrhu zákona, se zabýval tímto návrhem skutečně velmi zodpovědně. Jednání jsme přerušili, jednali jsme s organizacemi, jako je to již zmíněné Rozalio. Jsem velice ráda, že to projednávání takto probíhalo a dopracovali jsme se k jakémusi konsenzu. V této chvíli máme ale pozměňovací návrhy, které, jak se zdá, nejsou úplně až tak konsenzuální. Já ale věřím tomu, že najdeme dobrou shodu.

A za sebe si dovolím jenom říci, že se říká šedivá teorie, zelený strom života, že nám praxe také ukáže, co skutečně bude potřeba, co je zúžením, nebo co je naopak rozšířením toho návrhu. Já za sebe řeknu, že se shoduji s paní profesorkou Adámkovou. Já ten její pozměňovací návrh, její a dalších, včetně svého velmi váženého kolegy pana Běhounka, skutečně považuji za spíš rozšíření, přesnější vymezení toho, co je považováno za újmu, a tak, aby ti lidé skutečně na to dosáhli, pokud se, nedej bože, ta újma stane.

Zaregistrovala jsem jako zpravodajka návrh na rozdělení hlasování u pozměňovacího návrhu A, samozřejmě o tom bude hlasováno, já asi po přestávce přednesu návrh procedury a poté bude hlasování. V této chvíli děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za závěrečné slovo paní zpravodajce a nyní vyhlásím patnáctiminutovou přestávku na poradu klubu TOP 09. Sejdeme se v 11.35 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.20 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP