(13.00 hodin)
(pokračuje Výborný)

Dámy a pánové, tímto státním rozpočtem bohužel Česká republika projídá svoji budoucnost. Ty trendy jsou prostě neoddiskutovatelné, my je nikdo nemůžeme popřít. Mám na mysli hlavně ty trendy, co se týče demografického vývoje. A do budoucna, pokud na toto vláda nebude reagovat, anebo ty vlády další, do budoucna si zaděláváme na obrovský, obrovský problém. Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí skutečně s tímto přístupem nebude možná.

A když se podíváme na ty investice, tak jednu věc bych jenom chtěl vypíchnout, protože samozřejmě vláda nedostatečně reaguje na to, kam by ty investice měly směřovat - do vědy a výzkumu, do inovací. Neplníme své závazky vůči spojencům, vůči Severoatlantické alianci v kapitole obrany. Ale to klíčové, na co je potřeba se zaměřit, je rozvoj infrastruktury, protože samozřejmě rozvoj infrastruktury a dopravních staveb logicky souvisí s rozvojem celé České republiky. A když se podíváme na tuto kapitolu státního rozpočtu, tak vidíme, že pro příští rok budeme rádi (Předsedající: Pane předsedo, já vás přeruším.), když ufinancujeme to, co běží, ale žádnou zásadní stavbu bohužel nerozjedeme.

Vím, že čas uplynul, ale to jsou ty zásadní body, kvůli kterým KDU-ČSL nemůže tento státní rozpočet podpořit. Děkuji za pozornost a přeji dobrou chuť k obědu.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji vám. Vyhlašuji pauzu. Pokračovat budeme ve 14.30 hodin. Přeji vám dobrou chuť. Připomínám, že organizační výbor se sejde za pět minut po ukončení dopolední části. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno ve 13.00 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP