Čtvrtek 7. listopadu 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Tomio Okamura)

17.
Návrh poslanců Jana Hamáčka, Lubomíra Zaorálka, Kateřiny Valachové,
Jana Birke a dalších na vydání ústavního zákona o celostátním referendu
/sněmovní tisk 111/ - druhé čtení

Projednávání tohoto bodu jsme přerušili dne 5. října, podrobná rozprava byla přerušena. Chcete tedy vystoupit? Tak prosím. Předseda klubu ČSSD Jan Chvojka.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Hezké už odpoledne, kolegyně, kolegové. Já bych chtěl prosím navrhnout přerušení tohoto bodu, a to z důvodu, že tady není ta hlavní zástupkyně předkladatelů Kateřina Valachová, je omluvena z pracovních důvodů. A nejenom že to je zástupkyně předkladatelů, ale také je předsedkyní stálé komise pro Ústavu, kde se toto velmi podrobně probíralo. Myslím si, že by bylo (nebylo) od věci, aby při projednávání tohoto tisku byla na místě. Opakuji, je omluvena z pracovních důvodů, tudíž prosím o přerušení tohoto bodu do dalšího jednání o druhých čteních. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Máme tady procedurální návrh, takže zagonguji. Faktickou poznámku, dobře, ale můžete s přednostním právem, pane předsedo. (Poslanec Kalousek mimo mikrofon: Já se omlouvám, já jsem hlasoval.) Aha, takhle, ale já jsem ještě nevyhlásil hlasování. Tak vás odmáznu. Já jsem zatím jenom zagongoval.

Budeme hlasovat o procedurálním návrhu předsedy klubu ČSSD Jana Chvojky, který navrhuje přerušení tohoto tisku z důvodu nepřítomnosti hlavního zástupce navrhovatele do dalších jednání v rámci druhých čtení, když to budu citovat tak, jak to bylo řečeno. Žádost o odhlášení. Odhlašuji vás všechny. Přihlaste se znovu svými hlasovacími kartami.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přerušení? Kdo je proti přerušení?

Hlasování číslo 279. Přihlášeno 135 poslanců, pro 106, proti 3. Návrh na přerušení byl přijat. Já tedy přerušuji projednávání tohoto tisku.

 

Máme další návrh zákona. Jedná se o bod

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP