Středa 16. října 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Tomio Okamura)

244.
Návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny

Podle § 50 odst. 1 písm. s) našeho jednacího řádu potvrzuje předsedy výborů v jejich funkci po zvolení výborem Poslanecká sněmovna.

Chtěl bych vás informovat, že se dne 3. října 2019 sešel výbor pro sociální politiku a zvolil svou novou předsedkyni. Předsedkyní výboru pro sociální politiku se stala poslankyně Jana Pastuchová.

Dále bych vás chtěl informovat, že dne 16. října se sešel zahraniční výbor a také zvolil svého předsedu. Předsedou zahraničního výboru se stal poslanec Ondřej Veselý.

Zahajuji rozpravu. Do rozpravy nemám nikoho přihlášeného, takže rozpravu končím a přistoupíme k hlasování. Já zagonguji, abych svolal poslance do jednacího sálu. (Chvilku čeká.)

 

Tak. A nyní přednesu návrhy usnesení: "Poslanecká sněmovna potvrzuje poslankyni Janu Pastuchovou ve funkci předsedkyně výboru pro sociální politiku."

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 55 přihlášeno 183 poslanců, pro 139. Návrh byl přijat. (Potlesk.) Konstatuji, že jsme potvrdili předsedkyni výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny.

 

Budeme hlasovat o dalším návrhu usnesení, které nyní přečtu: "Poslanecká sněmovna potvrzuje poslance Ondřeje Veselého ve funkci předsedy zahraničního výboru."

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 56 přihlášeno 183 poslanců, pro 138, proti 1. A já konstatuji, že jsme potvrdili předsedu zahraničního výboru Poslanecké sněmovny. (Potlesk.) Tímto tento bod končím.

 

Nyní otevřeme další bod dnešního programu schůze Poslanecké sněmovny. Jedná se o

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP