Středa 16. října 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

239.
Návrh na volbu členů Dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení

Jsme v podobné situaci. První kolo proběhlo 25. září na 34. schůzi Poslanecké sněmovny, a já prosím pana předsedu, ať nás seznámí s kandidáty, kteří postupují do druhého kola.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Zde je situace obdobná. Je to druhé kolo. Od 9. července jsou v Dozorčí radě Státního fondu rozvoje bydlení volná tři místa. My jsme 25. září v prvním kole nezvolili nikoho ze čtyř kandidátů, ale v předchozích volbách, v té první výzvě 10. července, bylo jedno místo obsazeno. Byl to pan Jan Babor. V tuto chvíli tedy ve druhém kole budeme obsazovat dvě místa a vybírat budete ze čtyř postupujících z kola prvního. Jan Hrnčíř, navržen SPD, který získal 34 hlasů. Jan Kubík, navržen ANO, získal 77 hlasů. Michal Kučera, TOP 09, 38 hlasů, a paní Jaroslava Nestěrová, nominovaná KSČM, která v prvním kole získala 81 hlasů. Ze čtyř kandidátů vybíráme tedy dva zbývající členy. Pokud budou zvoleni, jejich čtyřleté období začne dnem volby. I toto je druhé kolo a prosím o přerušení tohoto bodu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, pane předsedo, přerušuji tento bod pro provedení tajné volby. Než otevřu poslední volební bod, tak na žádost zpravodaje předcházejícího bodu pana poslance Kotta mu dám slovo, aby mohl něco říct k opravení stenozáznamu. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Josef Kott: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já se omlouvám, ale chybně jsem okomentoval pozměňovací návrhy kolegy Radka Holomčíka, kdy pro stenozáznam B1 je úprava poskytování informací směrem ke včelařům. A druhý, B2, je rozšíření systémového poradenství v oblasti rostlinolékařské péče. Já jsem to omylem načetl obráceně. Takže se za to omlouvám.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji za toto upřesnění. A budeme pokračovat bodem

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP