(17.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní faktická poznámka pana poslance Jana Bartoška a k faktické se připraví pan kolega Jaroslav Foldyna. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Bartošek: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vzhledem k již několik hodin probíhající diskusi bych vás ze soucitu s předkladateli a zpravodaji požádal o čtvrt hodiny přestávky, aby se mohli protáhnout a odpočinout si, a pak budeme pokračovat v projednávání tohoto bodu. Žádám vás jménem klubu KDU-ČSL o přestávku do 17.15 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. (Nesouhlasné hlasy zprava.) Pane předsedo, já jsem ohlásil ještě faktickou poznámku pana kolegy Foldyny. Můžeme po té faktické, abychom měli řádně přihlášené? Protože kolega není ani přihlášen. (Poslankyně Černochová vyjadřuje svůj názor mimo mikrofon.) Může kolega Bartošek upřesnit?

 

Poslanec Jan Bartošek: Dobře, já tedy svůj návrh upřesním. Požádám vás, pane předsedající, aby promluvil kolega Foldyna, a poté vás požádám o přestávku na 15 minut. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Nyní tedy faktická poznámka pana poslance Jaroslava Foldyny a poté vyhlásím přestávku na 15 minut pro klub KDU-ČSL. Pane poslanče, máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslanec Jaroslav Foldyna: Děkuji za slovo, děkuji panu Bartoškovi. Já jsem chtěl uvést svoji poznámku k vystoupení paní kolegyně Maxové.

Ona tady varovala, že tu někdo straší. Já si nemyslím, že tu někdo straší. Já si myslím, že jenom někdo odhalil vaši strategii, kterou tady posunujete. Když jsme tady projednávali registrované partnerství, o těch věcech, jako jsou adopce dětí, tady nebyla řeč. Ti lidé, kteří prosazovali registrované partnerství, se dušovali. A když se teď jedná o něčem, co má popřít biologické procesy, které jsou jasně dané přírodou, tak se jenom odhaluje to, jak rafinovaně se ty věci posunují.

A já si dovolím jednu poznámku. My jsme hnali ty bolševiky na ten východ tak daleko a tak hluboko, že se k nám vrací neomarxisticky ze západu, z Londýna, z Paříže, ze Spojených států, že tu projednáváme věci, které jsou naprosto proti biologii a přírodě! (Hovoří velmi důrazně.) A nad tím bychom se měli zamyslet. A nestrašte tady, paní kolegyně, s tím, že chceme něco jiného. My jenom mluvíme o tom, na čem je dva tisíce let postavena společnost, a na to si prostě nedáme sáhnout!

To je všechno, co jsem chtěl říct. (Potlesk z levé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu kolegovi Foldynovi za dodržení času k faktické poznámce. Vyhlašuji přestávku do 17.17 na poradu klubu KDU-ČSL. Ještě předtím konstatuji omluvu došlou předsedovi Sněmovny, je to zrušení omluvy z dnešního jednání od kolegyně Věry Kovářové.

 

(Jednání přerušeno v 17.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP