(13.00 hodin)
(pokračuje Bartoň)

To znamená, v současné době na vodě podle odhadu až 80 % vodáků požije alkohol. Když si to vezmeme, kolik je v populaci vůbec abstinentů, tak to asi tak nějak i odpovídá. Prostě to tam patří.

Vodáci jsou běžní lidé a nechtějí porušovat zákony. Proč u běžného chování vodáků je nutíme porušovat zákony? Když vyjmeme toto z paragrafu o přestupcích, nebudeme je nutit porušovat zákony. A ti, kteří nechtějí ty zákony porušovat, budou se standardně chovat. Budou se chovat tak, jako se chovali doteď, akorát nebudou vědomě porušovat zákon.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Konstatuji, že v obecné rozpravě, kterou jsme ještě neukončili a která bude později pokračovat, byl podán návrh na opakování druhého čtení, který podal pan ministr Ťok. O tomto návrhu bude Sněmovna hlasovat po ukončení rozpravy.

V tuto chvíli přerušuji projednávání tohoto bodu, protože se blíží 13. hodina. Konstatuji, že ve 13.05 hodin se sejde organizační výbor a my budeme ve 14.30 hodin pokračovat projednáváním druhého čtení zákona o státním rozpočtu.

 

(Jednání přerušeno ve 13.05 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP