(17.10 hodin)
(pokračuje Luzar)

A jelikož jsme se shodli, všech devět politických stran, které zde zasedají, že je zájmem českých voličů se postavit proti myšlenkám rozšíření nebo změn Dublinu IV, tak si myslím, že tato vláda, byť v demisi a byť by si mohla říci, že vláda v demisi má určité omezené možnosti v rámci prosazování závažných věcí, přesto si myslím, že by tady na to neměla hledět, a vyzbrojena, znovu opakuji, vyzbrojena argumenty a usnesením Poslanecké sněmovny by se měla jak ten příslovečný lev v našem znaku bít za české národní zájmy. Nestydím se použít tento výraz - ač mě nazvete xenofobem - české národní zájmy v rámci Evropské unie, protože je pět minut po dvanácté, abychom ten prapor zvedli a šli do toho souboje s Evropou. A upozorňuji, nejde jenom o evropskou byrokracii, protože se v posledním hlasování europarlament jako volený orgán postavil proti nám, postavil se proti názoru České republiky.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Děkuji panu poslanci Leo Luzarovi. Dovolte mi teď přečíst omluvu. Omlouvá se pan poslanec Jan Birke z dnešní jednání schůze od 17.30 do konce jednacího dne a současně z celého zítřejšího jednacího dne, to znamená 18. 1. 2018, z pracovních důvodů. Teď tady mám žádost o přednostní vystoupení pana poslance Radima Fialy a pak mám ještě v pořadí dvě faktické poznámky - pan poslanec Bělobrádek, pan poslanec Benešík. (Oba tito poslanci tvrdí, že se hlásí i řádně.) Ano, takže já mám od vás tedy jak faktickou, a potom mám i řádnou od vás. Vidím to tady na displeji, pane poslanče Benešíku. Ano, ano, mám vás tady jak do všeobecné, tak do faktických poznámek. Já to tady vidím na displeji. Takže která je správná? Obě. Dobře. Tak to je to, o čem hovořím. Takže faktická má přednost, takže jsem vás chtěl dát do pořadí na faktickou.

Nicméně nyní s přednostním právem vystupuje pan poslanec Fiala a my se tady domluvíme. Prosím.

 

Poslanec Radim Fiala: Dámy a pánové, před podrobnou rozpravou, kde se budou načítat jednotlivá usnesení, chci požádat o pauzu na jednání klubu SPD v délce 30 minut.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Takže jestli jsem slyšel dobře, tak žádáte o pauzu 30 minut na poradu poslaneckého klubu. (Předsedající s poslanci Benešíkem a Bělobrádkem řešili žádosti o vystoupení, proto přeslechl, že pauza má být až před podrobnou rozpravou.) O tom ani nehlasujeme. Vyhlašuji tedy pauzu a sejdeme se tady opět v 17.42. (Rozruch v sále, že přestávka nemá být teď hned.) Tak ještě? Pardon. Ale je pauza, protože s přednostním právem má kdykoli právo vystoupit okamžitě předseda klubu, předseda strany. Takže se prosím sejdeme 17.42.

 

(Jednání přerušeno v 17.13 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP