Středa 17. ledna 2018, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Martin Kolovratník)

33.
Návrh na volbu členů Nejvyššího kontrolního úřadu

Poslední volba, kterou jsme dnes realizovali, byla volba dvou členů Nejvyššího kontrolního úřadu. I tady volební komise vydala 188 lístků. Při součtu z volebních uren bylo odevzdáno 187 lístků, jeden lístek tedy zůstal neodevzdán. Navržený kandidát pan Jan Kinšt obdržel 139 hlasů a druhý kandidát Roman Procházka 128 hlasů. Konstatuji, že tedy oba kandidáti, které navrhl pan prezident Kala, byli Poslaneckou sněmovnou zvoleni a mohou se stát členy Nejvyššího kontrolního úřadu. V souladu se zákonem jejich funkční období začíná dnem složení slibu do rukou předsedy Poslanecké sněmovny.

Tolik všechny volební body. Pane předsedající, konstatuji, že všechny volby, ať úspěšné, tak neúspěšné, tímto končí, a můžeme tedy tyto body ukončit. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji panu předsedovi volební komise a končím projednávání bodů 25, 26, 31 a 33.

Než se vrátíme k přerušenému bodu změna azylové politiky, tak vás seznámím s došlými omluvami. Z dnešního jednání se mezi 15. a 22. hodinou z rodinných důvodů omlouvá pan poslanec Vít Rakušan, z dnešního jednání se od 15 hodin do konce jednání omlouvá pan poslanec Stanislav Berkovec z důvodu zasedání Rady královského města Slaný a z dnešního jednání se také od 15 hodin do konce jednacího dne omlouvá paní poslankyně Margita Balaštíková.

 

Nyní se vracíme k přerušenému bodu

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP