(11.30 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já jenom pro pořádek dodávám, že předkládám návrh. Takže to, co přednesla kolegyně Černochová, je hlasovatelné a je možné po jménech hlasovat. To je potřeba vzít jako fakt. Rozhodneme hlasováním, zda se tak rozhodneme, nebo ne.

Druhá věc. Obdrželi jsme nominace, došlo k osvojení a ty návrhy jsou řádně projednány a schváleny. Každopádně si myslím, že Poslanecká sněmovna v tomto ohledu je suverén a může si vyhradit hlasovat o jménech jednotlivě, jestliže se tak rozhodne. Současně dopředu říkám, že budu-li žádán o stanovisko k jednotlivým návrhům, tak dám neutrální stanovisko, protože bude na rozhodnutí Poslanecké sněmovny, jak se rozhodne. A já ty návrhy beru jako řádně projednané a doporučené Poslanecké sněmovně ke schválení. Tolik za mě.

Otázka, jakým způsobem upravit návrh usnesení, tak návrh usnesení doplním o větu "podle přílohy tohoto usnesení". Součástí usnesení bude příloha, kde budou uvedena jména, která jsme schválili. Tímto způsobem upravený návrh usnesení je hlasovatelný. Přečtu jej tedy jako celek, abychom věděli, o čem hlasujeme: "Poslanecká sněmovna předkládá prezidentu republiky podle § 8 zákona č. 157/1994 Sb., o státních vyznamenáních, návrhy na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání spolu s charakteristikami kandidátů podle přílohy tohoto usnesení." Toto usnesení je finální bez ohledu na to, jestli budeme hlasovat en bloc, anebo po jménech.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Děkuji panu místopředsedovi. To byl zatím poslední přihlášený do podrobné rozpravy. Hlásí se ještě někdo další? Není tomu tak. Končím tedy podrobnou rozpravu. Ptám se na závěrečné slovo. Není zájem? (Je.) Prosím, pane místopředsedo.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pouze krátký dodatek. Věřte, že to je skutečně pouze doporučení prezidentu republiky. A na něm bude, jak se rozhodne, zda si některé naše návrhy osvojí, nebo ne.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Děkuji za závěrečné slovo. A je tady žádost pana předsedy poslaneckého klubu ČSSD o desetiminutovou přestávku, takže přerušuji jednání Sněmovny, sejdeme se tady v 11.41.

 

(Jednání přerušeno v 11.31 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP