Neautorizováno !


(16.40 hodin)
(pokračuje Babiš)

A nyní se také obrátím prostřednictvím pana předsedajícího, pardon, paní předsedající, omlouvám se, na nejvyšší morální autoritu této země pana Kalouska. A zeptám se ho, ke kterým jeho kauzám, kterých je tolik, že se to nedá ani všechno vyjmenovat, se sešla Sněmovna? Je o nich ostatně napsaná celá kniha Nadačního fondu proti korupci. (Ukazuje.) Přečtu jenom kapitoly, abyste si osvěžili paměť. Jak to bylo s padáky? Kolik tam bylo mrtvých? Modernizace tanku T-72. Štábní informační systém. Prodej deseti letounů MiG-29. Prodej stovky tanků řady T-72 do Alžírska. Prodej kasáren na náměstí Republiky. Kalouskův systém rozdávání zakázek. Kauza Diag Human. Ochrana vzdušného prostoru a kauza gripeny. Kauza mýtné. Ano, naše vláda zdědila kontrakt s Kapschem, který byl uzavřen tak, že neměl konce. Kauza elektronické viněty. Kauza hazard. A znovu armáda - kauza letadla CASA. Starost o přírodu nebo ekologická superzakázka. Ta naštěstí nevyšla. To pan Nečas zakázal. Starost o církev a církevní narovnání.

Byla snad díky těmto skutečným kauzám svolaná mimořádná Sněmovna? A byl za ně někdo někdy stíhán? Třeba kauza Kalouskem užívaného luxusního bytu prodaného panem Hávou panu Kašákovi v době, kdy byl Kalousek jen krátce politikem. Jeho vazby na jeho přítele a později náměstka pana Fuksu, zakázky firmy švagra Kašáka jdou za 150 mil. v době, kdy byli lidé s vámi spojeni v rozhodování o těchto zakázkách, a později ta firma byla sponzorem pana Kalouska. S odhalením kauzy přišla v roce 2002 MF DNES, naštěstí jsem ji tehdy nevlastnil. Známý zbrojař Háva prodal Kalouskovu švagrovi Lubomíru Kašákovi luxusní byt v Praze za 6,5 mil. korun. Kašák v něm pak za nájem 15 tisíc korun měsíčně nechal Kalouska bydlet. Přes něj tento byt pak získala po Kašákově smrti jeho sestra, manželka ministra Kalouska. Lubomír Kašák byl napojen na aféry příbramského Palerma a jeho firma IDOS dostala zakázky od města 150 mil. korun. Lubomír Kašák nakonec skončil zastřelen a jeho vrah vzápětí podle policie spáchal sebevraždu. Já nevím, kolik bylo mrtvých kolem pana Kalouska. To určitě nebylo pro Sněmovnu důležité.

Privatizace OKD. Kvůli kuponové privatizaci vašeho zakladatele ODS Klause ztratil stát majoritu v OKD. Proč v roce 1997 vláda Václava Klause nezasáhla? Proč policie nezasáhla, když bývalý šéf Fondu národního majetku Češka podal trestní oznámení a pokusil se tento proces zastavit? Případ OKD je případ bezprecedentního bezcitného vytunelování firmy, kde jeho finančník Bakala a jeho kumpáni díky privatizaci získali a vytáhli z firmy OKD přibližně 110 mld. korun. Ano, vážení horníci, 110 mld. korun! Na prodej podílu akcií při veřejné nabídce vydělal 30 mld. Podle výročních zpráv NWR a OKD získal za období 2006 a 2012 jen na dividendách 65 mld. Dalších odhadem nejméně 15 mld. vydělal prodejem bytů a ještě mu zůstal další majetek v hodnotě 10 mld. A to tím, že rozdělil OKD dne 22. května 2006 na několik firem. Nemovitosti převedl na nástupnické společnosti. Jeden příklad za všechny. Společnost RPG RE LAND, která se 5. května 2014 přejmenovala na společnost Asental Land. Minulý pátek jsem se zúčastnil odborářské konference horníků a v ten den Asental Land ještě vlastnil 19 862 parcel o celkové výměře 45 903 106 metrů čtverečních pozemků v celé České republice a 92 nemovitostí. Společnost RPG RE Residential se přejmenovala dne 1. 12. 2006 na RPG Byty. A co se stalo? Horníci byli připraveni po privatizaci a následných krocích pana Bakaly o byty, neboť ten je dále vesele přeprodal. Přitom slíbil horníkům prodat byty za 40 tisíc. O ceně, za kterou je Bakala prodal, lze jen spekulovat, ale taková transakce by mohla představovat přibližně 10 mld. korun.

A co je dneska výsledkem? OKD hrozí kolaps. Hrozí uzavírání dolů a propouštění horníků. Ptám se: Proč nehovoříme o této kauze a jejich důsledcích, která se významnou měrou dotýká státu? Je tu snad mimořádná schůze kvůli tomu? Jasně že není. Pan Bakala byl přece sponzorem politických stran. Přece ODS a TOP 09. Jen v roce 2010 dal 15 mil. ODS a TOP 09 7,5 mil. A Věcem veřejným 6 mil. Já vás tedy žádám, abyste ty peníze vrátili firmě OKD. Vraťte to horníkům, abychom platili méně pro jejich předčasné důchody, které jsme jim slíbili. A samozřejmě naše koaliční vláda se o ně postará.

Ale takových zvěrstev, které tady politické strany uskutečnily po revoluci, bylo tolik, že bych tady mohl mluvit měsíce.

Teď bych se chtěl vyjádřit k mediální štvanici, kterou na mě systém pořádá. Byli to právě Bakalovi novináři... (Hlasy zprava: Matrix.) Jo, jo, Matrix... kteří se této kampaně aktivně účastní, kteří si ani nedali tolik práce, aby zjistili, že dotace je 50 mil., ne 54. Ještě dnes ráno tuto lež opakovala veřejnoprávní Česká televize. Takže jeden napíše 54 a všichni to opisují. Myslím si, že někteří z vás si vzpomínají na můj tweet "Zítra asi něco koupím", a nebudu to radši rozvádět. Bakalova novinářka šla 7. března 2016 ve 13.46 ještě dál. Poslouchejte, co napsala: Dobrý den, podle našich informací zasahuje policie v Čapím hnízdě. Je to pravda? Co na to říkáte? Jak budete postupovat? Vnímáte to jako politickou objednávku? Volal jsem kolegům a samozřejmě tam žádná policie nebyla. Novináři nevěřili, tak tam vyjeli. A žádná policie tam skutečně nebyla. Zklamaně tedy odjeli pryč. Ale představte si, že bych na tu esemesku novinářce reagoval třeba jen, že o tom nic nevím. A možná by to zveřejnila a škoda by byla dokonána. A tohle všechno píšou média, která vlastní Zdeněk Bakala, člověk, kvůli kterému Česká republika přišla o miliardy. Člověk, který nechává krachovat doly a zbaběle utíká do Švýcarska.

Dalším strůjcem nenávistné kampaně je majitel TV Barrandov Jaromír Soukup, který mě denohestuje přes svoji televizi a všechna svá média. Začalo to kauzou, kterou vymyslel Soukupův novinář Daniel Köppl, který účelově sbírá dehonestující informace na moji rodinu. Na moji partnerku vyrobili kauzu "Kabelka". Moje paní byla v televizi Barrandov dehonestována opakovaně. Soukupovi nohsledi a šmíráci čekali v autě každé ráno po dobu několika dní před bydlištěm bratra mé ženy a sledovali jeho manželku a jeho samého. Svými články a pořady terorizují naši rodinu s jediným cílem - poškodit ji. Je to jistě jen náhoda, že pan Soukup v minulosti pomáhal s kampaněmi ODS, Strany zelených, TOP 09, Věcí veřejných a dalších. On byl tvůrcem ekonomického programu Strany zelených a měl na starosti dotace z Evropské unie. A taky byl strůjcem fiaska Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci, po kterém zůstaly stamilionové dluhy. Mimochodem se mi také snažil prodat svoje impérium za 3 mld., ale protože k obchodu nedošlo, na oplátku čelím nenávistné a systematické kampani s cílem poškodit mě i mou rodinu.

Dalším mediálním magnátem, jehož týdeník na mě soustavně útočí a lže, je František Savov, toho času na útěku ve Velké Británii, člověk podezřelý z krácení daní za daňový únik ve výši 780 mil. korun, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Člověk, který se podílel na tunelování Českých drah a na vyvedení 500 mil. korun z České konsolidační agentury, získal milionové majetky, které dříve patřily SSM. Jednalo se o jeden z největších polistopadových tunelových podvodů. Vlastnil firmy s neznámou vlastnickou strukturou se sídlem v zahraničí. Momentálně čeká na rozhodnutí soudu v Londýně, kde byl zadržen. I jeho firmy nebo firmy na něj napojené získávají peníze od státu, třeba na mediální kampaň značky Klasa za 300 mil. Jen tak mimochodem, část kampaně na tuto značku dělal právě s panem Soukupem.

Další z nositelů pravdy a člověk, který se vyjádřil do médií s jistotou, že jsem udělal dotační podvod, je pan David Ondráčka z Transparency International. Pana Ondráčku jsme oslovili před parlamentními volbami v roce 2013. Hnutí mu nabídlo, aby byl stínový ministr vnitra, ale tehdy neměl tu odvahu se k nám přihlásit. Až poté, kdy jsme v říjnu 2013 uspěli, tak při jednání koaliční vlády měl najednou velký zájem být ministrem vnitra. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP