(Přestávka prodloužena o 10 minut, do 9.50. Jednání pokračovalo v 9.51 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Dámy a pánové, čas pro pauzu poslaneckého klubu sociální demokracie vypršel, budeme pokračovat v bodě 121. Jsme uprostřed třetího čtení. Zopakuji pouze, že jsem ukončil rozpravu, a přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím navrhovatele a zpravodaje, aby zaujali svá místa u stolku zpravodajů. Poprosím o klid v sále.

Dámy a pánové, nyní poprosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Pane poslanče Úlehlo, prosím.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych vás provedl hlasováním ohledně sněmovního tisku 730, tak jak jsme po celou dobu schvalovací procedury připravovali jednotlivé body a zpracovávali pozměňovací návrhy.

U tohoto tisku 730 navrhuji takovou hlasovací proceduru, a materiály máte k dispozici, že budeme nejprve hlasovat body D1 a D2, pozměňovací návrh k usnesení výboru životního prostředí, který se vyjadřoval k bodům A5 až A18. Potom budeme hlasovat jako celek celý bod A. Pokud bude schválen bod D1 a D2 ve znění těchto přijatých pozměňovacích návrhů, pak odhlasujme C jako celek s tím že u bodu C2 se budeme zabývat účinností a budeme hlasovat pouze v části, která se bude týkat pozměňovacích návrhů v těchto bodech, to bych vám potom řekl, o nehlasovatelnosti případně dalších bodů. Pak bychom hlasovali bod G1, a to pouze pokud by nebyl schválen bod C1, a bod G2 bude nehlasovatelný, protože bude totožný, pokud schválíme celý bod A s bodem A18. Potom budeme hlasovat body F1, F2 a F3. V případě, že by F2 nebylo schváleno, budeme hlasovat také o bodu E. Nakonec bod B a na závěr schválíme zákon a budeme o něm hlasovat jako o celku v rámci přijetí hlasování o všech tady předložených pozměňovacích návrzích.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně, pane zpravodaji. Rozumím tomu tak, že legislativně technickou pana poslance Mencla hlasovat nebudeme? Bere se za automatickou?

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Po dohodě s panem ministrem bychom tam zřejmě zařadili tady pana - teď vidím, že se pánové domlouvají. Samozřejmě ta zůstává v rámci této procedury, bylo to pouze načteno, abychom tam udělali drobnou nuanci v textu.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně. U takto složitější procedury doporučuji, abychom o ní hlasovali. Má někdo proti tomu námitky? Nevidím.

 

Dávám tedy, dámy a pánové, hlasovat o proceduře, tak jak ji navrhl pan zpravodaj. Zahajuji hlasování číslo - Pan Paroubek technická? Ne, děkuji.

Zahajuji tedy hlasování číslo 174. Kdo je prosím pro? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 174, přihlášeno 167 poslanců, pro 162 poslanců, proti 2 poslanci, návrh byl přijat.

 

Konstatuji tedy, že jsme schválili proceduru, a nyní poprosím pana zpravodaje, aby nás provedl jednotlivými hlasováními a on a pan navrhovatel aby sdělili svá stanoviska před hlasováním.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Děkuji, pane předsedající. Takže začali bychom hlasovat nejprve, jak jsem se již zmínil, o bodech D1 a D2. To je pozměňovací návrh, který navrhla paní poslankyně Kateřina Konečná. Budeme hlasovat samostatně, čili nejprve o bodu D1. Můj názor je neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 175. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 175, přihlášeno 167 poslanců, pro 79, proti 82, návrh nebyl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Nyní budeme hlasovat o bodu D2. Můj návrh je souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 176. Kdo je prosím pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 176, přihlášeno 168 poslanců, pro 163, proti nikdo, návrh byl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Nyní budeme hlasovat o bodu A jako celku, který předkládá Ministerstvo životního prostředí. Můj návrh je souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 177. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 177, přihlášeno 168 poslanců, pro 164 poslanců, proti nikdo. Konstatuji, že návrh byl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Nyní budeme hlasovat o bodě C jako celku, to je návrh pana ministra životního prostředí, a můj návrh je souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 178. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 178, přihlášeno 168 poslanců, pro 163 poslanců, proti žádný poslanec, návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Pouze upozorním, jak mi řekli z legislativního odboru, že v bodě C2 se jednalo o účinnost a v části týkající se potom pozměňovacího návrhu C1 se to vlastně k tomu vztáhlo, a díky tomu bude bod G již dále nehlasovatelný, takže v tom případě můžeme přejít zrovna k hlasování o bodech F1, F2 a F3.

Nejprve budeme hlasovat o bodu F1. Můj návrh je souhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Zahajuji hlasování číslo 179. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 179, přihlášeno 167 poslanců, pro návrh 4 poslanci, proti 155 poslanců, návrh nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP