(9.10 hodin)

 

Poslanec Viktor Paggio: Děkuji za slovo, pane předsedající. Byl jsem sněmovní legislativou upozorněn, že je tam drobná chybka. V tisku 646/2 v bodě 44 chybí číslovka 2. To znamená, že věta má znít: V § 205 odst. 2 písm. b) se za slova... atd.

Řešil jsem to s legislativou. Není třeba tisk vracet do druhého čtení. Je to natolik drobná chyba, že mi bylo řečeno, že stačí jenom načíst takto na mikrofon do stena. Odstavec 2 je uveden jak v předchozím bodu 43, tak v následujícím bodu 45, takže logicky z toho vyplývá, že by měl být i v bodu 44, jenom prostě vypadl. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně. Po rychlé konzultaci s legislativou bychom nemuseli o této změně hlasovat, pokud nikdo nebude proti tomuto postupu dávat námitku. Námitku nevidím, tedy ona technická změna byla načtena a já se ptám, zda se ještě někdo hlásí do rozpravy. Není tomu tak, rozpravu končím.

Poprosím o závěrečná slova, pokud jsou, ze strany navrhovatele a ze strany zpravodaje. Pan ministr vnitra nechce mít závěrečné slovo, pan zpravodaj také ne.

Přikročíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s postupem při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a k nim se také vyjádřil. Pane zpravodaji, prosím.

 

Poslanec Viktor Paggio: Děkuji za slovo, pane předsedající. Máme jediný pozměňovací návrh ústavněprávního výboru, který byl rozdán poslancům jako tisk 646/1.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Navrhujete hlasovat jako o celku. Chápu to správně?

 

Poslanec Viktor Paggio: Ano, správně.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Dobře. Je zde návrh provést v zásadě jediné hlasování o návrhu ústavněprávního výboru. Ptám se, zda má někdo námitku proti tomuto postupu. Námitku nevidím, tedy poprosím zpravodaje a navrhovatele, aby se vyjádřili k tomuto hlasování. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 170. Kdo je prosím pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 170, přihlášeno 150 poslanců, pro 140 poslanců. Návrh byl přijat.

 

Pokud to správně interpretuji, pane zpravodaji, tím jsme vyčerpali veškeré pozměňovací návrhy a můžeme přistoupit k hlasování o celém návrhu zákona. Pan zpravodaj mi to nepřímo potvrzuje.

 

Dámy a pánové, já tedy přednesu návrh usnesení. Návrh usnesení zní: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních, podle sněmovního tisku 646, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Dámy a pánové, zahajuji hlasování pořadové číslo 171. Kdo je prosím pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 171, přihlášeno 153 poslanců, pro 144 poslanců, proti žádný poslanec. Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji zástupci navrhovatelů, děkuji panu zpravodaji.

 

Přistoupíme k dalšímu sněmovnímu tisku, který navazuje na bod 119. Je to

 

120.
Vládní návrh zákona o změně některých zákonů v souvislosti
s přijetím zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních
/sněmovní tisk 647/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr vnitra Jan Kubice a zpravodaj ústavněprávního výboru poslanec Viktor Paggio. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 647/2.

Otevírám k tomuto návrhu rozpravu. Pokud se do rozpravy nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování. Prosím.

 

Poslanec Viktor Paggio: Děkuji za slovo, pane předsedající. Analogicky k tisku 646, i k tomuto tisku je pouze jeden komplexní pozměňovací návrh ústavněprávního výboru.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně. Budeme tedy hlasovat o celém návrhu ústavněprávního výboru, o usnesení ústavněprávního výboru.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 172. Kdo je prosím pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 172, přihlášeno 155 poslanců, pro návrh se vyslovilo 146 poslanců, proti žádný poslanec. Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

Tím jsme se, dámy a pánové, vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy. Poprosím ještě pana zpravodaje a navrhovatele, aby zůstali u svého stolku. Budeme hlasovat o návrhu jako o celku.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o změně některých zákonů v souvislosti s přijetím zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních, podle sněmovního tisku 647, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Dámy a pánové, zahajuji hlasování pořadové číslo 173. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 173, přihlášeno 156 poslanců, pro návrh 152, proti žádný poslanec. Konstatuji, že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas.

 

Dámy a pánové, půjdeme k dalšímu bodu. Je to

 

121.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech
a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon
č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí
a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního
prostředí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 730/ - třetí čtení

Já vás poprosím, dámy a pánové, o klid v sále, abychom mohli začít projednávat tuto důležitou materii. (Hluk v sále neutichá.)

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr životního prostředí, pan Tomáš Chalupa, a zpravodaj výboru pro životní prostředí poslanec Tomáš Úlehla. Sděluji vám, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 730/3.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu, do které se hlásí pan poslanec Mencl. Prosím.

Přátelé, opravdu prosím o klid v sále!

 

Poslanec Václav Mencl: Dovolte jenom, abych k bodu G2 načetl legislativně technickou úpravu, že za slova "s výjimkou článku 1" se dává slovo "k bodu".

Děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP