(12.50 hodin)
(pokračuje Bohdalová)

Zákon č. 90/1995, o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, stanoví, že změny v ustanovených orgánech a komisích lze provádět jen se souhlasem Poslanecké sněmovny a volba se koná většinovým způsobem. Jednací řád Poslanecké sněmovny však nestanoví způsob hlasování. Protože volba výborů a komisí probíhala vždy veřejným hlasováním, navrhuji hlasování veřejné pomocí hlasovacího zařízení. Doporučuji tedy, aby po rozpravě k navrženým kandidátům Sněmovna jedním hlasováním vzala na vědomí předložené rezignace a poté jedním hlasováním provedla volbu nových členů orgánů, tak jak byli navrženi.

Nyní prosím, vážený pane předsedající, abyste k těmto záležitostem otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Otevírám k tomuto bodu rozpravu. Nikdo se nehlásí, rozpravu končím a předávám slovo předsedovi volební komise.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Nyní bychom jedním hlasováním vzali na vědomí předložené rezignace. Nyní bychom měli hlasovat o předložených rezignacích.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Je tady ještě žádost o odhlášení, takže vás všechny odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili hlasovacími kartami. Můžeme přistoupit k hlasování.

Prosím ještě kolegu Bendu.

 

Poslanec Marek Benda: Omlouvám se, prosím o tři minuty přestávky, mám pocit, že tam došlo k nějakému nedoručení. Poprosím o tři minuty přestávky, musíme si vyjasnit, co se děje.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Dobře. Naše jednání bude pokračovat ve 12.55.

 

(Jednání přerušeno od 12.52 do 12.55 hodin.)

 

Kolegyně a kolegové, je 12.55, budeme pokračovat po krátké přestávce. O slovo se přihlásil pan premiér vlády Petr Nečas, který tímto znovu otevírá rozpravu.

 

Předseda vlády ČR Petr Nečas: Vážený pane předsedající, paní poslankyně, páni poslanci, přeji všem hezký den.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Prosím, pan poslanec Fiala.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, chci sdělit, že v rámci tohoto bodu rezignuji na své členství v rozpočtovém výboru.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Dámy a pánové, takže do již dříve jmenovaných rezignací bychom zahrnuli ještě rezignaci pana poslance Radima Fialy na rezignaci za člena rozpočtového výboru. O těchto rezignacích bychom nechali hlasovat jako první a druhé hlasování bude o nových členech parlamentních orgánů. A je tady návrh, že do rozpočtového výboru byl za klub ODS nominován Jiří Šulc.

Takže nejdříve bych prosila o hlasování...

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Kdybyste dovolila, paní kolegyně, já bych ukončil rozpravu, což tímto dělám a prosím vás o předložení návrhu na první hlasování.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: První hlasování - následujícím hlasováním bychom vzali na vědomí předložené rezignace na členy orgánů Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 286, přihlášeno 178, pro 176, proti 2. Tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Děkuji, pane předsedající. Další hlasování, které bude hlasování veřejné, bude hlasování o nových členech parlamentních orgánů. Znovu připomínám, že je tady ještě návrh za rezignujícího Radima Fialu do rozpočtového výboru Jiřího Šulce. Prosím, pane předsedající, nechte hlasovat.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, tak jak jej přednesla paní kolegyně Bohdalová? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 287, přihlášeno 179 a pro bylo 174.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna vzala na vědomí předložené rezignace, za prvé, a za druhé zvolila členy orgánů Poslanecké sněmovny tak, jak navrhovaly poslanecké kluby. Prosím, pane místopředsedo, abyste otevřel další volební bod.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Tím končíme projednávání tohoto bodu a budeme pokračovat bodem s číslem 159. Je to

 

159.
Návrh na volbu místopředsedů Poslanecké sněmovny

Prosím, paní kolegyně, abyste se ujala slova. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP