(9.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak tady byl pan poslanec Benda a pan poslanec Benda navrhoval zařadit bod - tam se jednalo o dva body, 131 a bod 19. Bod 131, to je zasedací pořádek. Bod 19 je jednací řád. Návrh Senátu, jednací řád. Tyto dva body. Mám to hlasovat zároveň? Je někdo proti tomu, aby se to hlasovalo zároveň? Není, takže můžeme pohromadě, bod 131 i 19. Byla tu žádost, aby se ty dva body zařadily dneska po pevně zařazených bodech a po ombudsmanovi.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tyto body dneska po pevně zařazených bodech na jednání Sněmovny, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 174, přihlášeno 124, pro hlasovalo 71, proti 42, takže tyto dva body pana poslance Bendy byly zařazeny.

 

A zbývá nám jenom návrh pana poslance Romana Sklenáka, to byla také žádost o pevné zařazení bodu. Pan poslanec Skopal se hlásí.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Vážený pane předsedající, kolegyně poslankyně, poslanci, při minulém hlasování jsem hlasoval ne a na sjetině se zjistilo, že mám ano, takže bych požádal o zpochybnění hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zpochybňujete hlasování. To poslední?

 

Poslanec Ladislav Skopal: To poslední hlasování o návrzích na změnu programu pana poslance Bendy.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pana poslance Bendy, ano. Dobře, takže toto poslední hlasování bylo, jak vidíte, zpochybněno a budeme hlasovat o námitce pana poslance Skopala.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, přijmout námitku pana poslance Skopala, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 175, přihlášeno je 125, pro hlasovalo 120, proti 3, takže námitka pana poslance Skopala byla přijata.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Marka Bendy, který chtěl pevně zařadit dnes po pevně zařazených bodech body 131 a 19. Takže tohle hlasujeme znovu.

Zahajuji hlasování, kdo je pro to, pevně zařadit body 131 a 19 dnes po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 176, přihlášeno je 126, pro hlasovalo 60, proti hlasovalo 59. Takže tento návrh přijat nebyl.

 

A máme tu další, návrh pana poslance Romana Sklenáka. Tam se jednalo o nové zařazení bodu, se kterým se obrací pan Sklenák na paní ministryni Müllerovou. Chtěl by, abychom dnes projednali nový bod, který se jmenuje Informace ministryně práce a sociálních věcí ke způsobu řešení výplaty podpor v nezaměstnanosti v roce 2013. To je název bodu. Je tu návrh ho pevně zařadit také zase po těch pevně zařazených bodech dnes.

Zahajuji hlasování o návrhu pana poslance Sklenáka pevně zařadit bod informace ministryně Müllerové. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 177, přihlášeno je 127, pro hlasovalo 63, proti 52.

 

Vidím, že se tady bude ještě odehrávat kontrola. Pan poslanec Adam Rykala.

 

Poslanec Adam Rykala: Vážený pane místopředsedo, mačkal jsem úpěnlivě ano, ano, ale nějak mi to nesebralo to hlasování. To znamená, zpochybňuji hlasování, protože mám zdržel se, ale přitom jsem hlasoval ano. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, je tady návrh na zpochybnění. Budeme hlasovat o námitce poslance Rykaly. Tak prosím.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, přijmout námitku pana poslance Rykaly, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 178, přihlášeno je 127, pro hlasovalo 115, proti 6. Takže námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování, které se týká návrhu pana poslance Romana Sklenáka, který tedy navrhl pevně zařadit bod, ve kterém se obrací na paní ministryni Müllerovou kvůli nezaměstnaným v roce 2013. Název bodu si doufám pamatujete. Budeme tedy znovu hlasovat návrh poslance Sklenáka.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh pana poslance Sklenáka a zařadit dnes bod na paní ministryni Müllerovou, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 179, přihlášeno 127 poslanců, pro hlasovalo 64, proti 60. To by znamenalo, že návrh pana poslance Sklenáka byl přijat, a tedy tento bod na paní ministryni Müllerovou je dneska pevně zařazen po pevně zařazených bodech.

 

Tak a to by bylo v této chvíli úplně všechno, co jsme snad měli hlasovat a my můžeme pomalu... Ještě pan poslanec Kováčik se hlásí o slovo. Prosím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, děkuji za slovo. Minulý týden jsme tady byli svědky, že Sněmovna nebyla schopna odhlasovat žádné usnesení při písemných interpelacích, protože nebyl přítomen dostatečný počet poslanců a poslankyň. Zajímavé je, že ve Sněmovně seděli i poslanci a poslankyně vládní koalice, ale nebyli přihlášeni. Já věřím, že od této chvíle se budeme, koalice a opozice, alespoň v takovýchto případech k sobě chovat rozumněji. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. A my tady máme seznam odpovědí na písemné interpelace, s nimiž se poslanci neztotožnili a které byly zařazeny na pořad 49. schůze.

 

154.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

Ty interpelace byly na ministra životního prostředí Tomáše Chalupu, na předsedu vlády Petra Nečase a ministra školství Petra Fialu, tedy shodou okolností všechny interpelace jsou na ministry, kteří figurují tuším mezi omluvami. To jenom sděluji. Ano, je to tak. Takže budeme postupovat nicméně tak, jak nám velí jednací řád.

Pan poslanec Ohlídal něco má? Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji za slovo, vážený pane místopředsedo. Já chci jenom připomenout, že minulý čtvrtek na projednávání písemných interpelací byly některé přerušeny těsně před hlasováním a vy jste říkal, že k tomuto hlasování přistoupíme na začátku příštích projednávání interpelací, což je dnes. Například moje interpelace na pana premiéra nemohla být odhlasována, proto byla automaticky přerušena, dál se nejednalo. Proto bych si dovolil požádat, abychom toto hlasování absolvovali právě teď. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, ano, pan poslanec Ohlídal to říká správně. Takže budeme postupovat tak, jak jsme to minule neudělali. Vlastně u ministra Chalupy tady byla ta nedostatečná odpověď, projednávání bylo přerušeno a poslankyně Kateřina Konečná navrhla přerušení projednávání odpovědi. Hlasovat jsme nemohli kvůli nedostatečnému kvoru.***




Přihlásit/registrovat se do ISP