(11.50 hodin)
(pokračuje Vilímec)

Další hlasování by bylo o bodu D. To je pozměňovací návrh, který předložila paní poslankyně Suchá, a je to zvýšení obecné platové základny na trojnásobek.

Poté by bylo hlasování, pokud projde legislativně technická úprava, o celém bodu C, který podala paní poslankyně Langšádlová, poté navrhuji rozdělit hlasování o bodu E1 paní poslankyně Klasnové a hlasování o posledním pozměňovacím návrhu o bodu E2 také paní poslankyně Klasnové.

Dalším hlasováním by bylo hlasování o návrhu zákona jako o celku ve znění komplexního pozměňovacího návrhu.

Vnímám, že tady v rozpravě zazněly jakési návrhy na rozdělení hlasování po částech komplexního pozměňovacího návrhu. Stanovisko zpravodaje v tomto smyslu je negativní, protože tento návrh nemá oporu v jednacím řádu. To za prvé.

Za druhé. Paní poslankyně Langšádlová zde mluvila o proceduře hlasovací ve druhém čtení jako o věci nestandardní. Myslím, že je to zcela standardní. Ani to nebylo možné jinak udělat, protože ten původní vládní návrh byl v pěti variantách. Muselo se hlasovat před podrobnou rozpravou a byl dán prostor každému, kdo chtěl uplatnit návrh ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu, kdo chtěl uplatnit i hlasování, řekněme, o jednotlivých částech, aby takový návrh v podrobné rozpravě ve druhém čtení podal. Ať se to týkalo paní poslankyně Langšádlové, stejně tak paní poslankyně Klasnové.

To je návrh procedury. Samozřejmě pokud by paní Klasnová a paní Langšádlová trvaly na svém návrhu, tak by asi musela rozhodnout Sněmovna.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Já vidím, že paní poslankyně Klasnová chce mít připomínku k proceduře, takže jí dám prostor. Prosím.

 

Poslankyně Kateřina Klasnová: Vážený pane předsedající, děkuji za slovo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, ano, já trvám na svém návrhu. Ten komplexní pozměňovací návrh, který vzešel z rozpočtového výboru, obsahuje tři části. Část jedna a dva není problematická. Řeší skutečně výrok Ústavního soudu, ale část tři je problematická. Já bych prosila, aby Sněmovna rozhodla svým hlasováním, jestli bychom mohli o této části hlasovat odděleně, tak jak už tady i avizovala kolegyně paní poslankyně Langšádlová. Je to samozřejmě na rozhodnutí na Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tady by šlo o to, že bychom nechali, paní poslankyně, hlasovat o vašem protinávrhu, o kterém byste ještě jednou sdělila přesně, abychom věděli, o čem budeme hlasovat, než bychom hlasovali o tom návrhu procedury předneseném zpravodajem.

 

Poslankyně Kateřina Klasnová: Navrhuji, aby v komplexním pozměňovacím návrhu v usnesení rozpočtového výboru byla hlasována odděleně část číslo 3. To znamená, hlasovala by se část 1 a 2 dohromady, část číslo 3 by se hlasovala odděleně.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: To je věc, kterou bych v této chvíli odhlasoval nejdřív, abychom se s tímto protinávrhem vypořádali. Je s tím souhlas? Můžeme takto postupovat?

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh paní poslankyně Klasnové proti tomu, co tady přednesl zpravodaj pan poslanec Vilímec. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 146, přihlášeno je 172 poslanců, pro hlasovalo 50, proti 63. Tady ten návrh přijat nebyl.

 

Vracíme se k tomu, co tady přednesl zpravodaj, a já se ptám, jestli k té proceduře přednesené zpravodajem má někdo další výhradu nebo nějaký protinávrh. Pokud tomu tak není, odhlasujeme proceduru, kterou nám přednesl pan poslanec Vilímec, jak ji máme zaznamenánu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout proceduru přednesenou zpravodajem, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 147, přihlášeno je 173 poslanců, pro hlasovalo 125, proti 19. Takže výsledek je, že to bylo přijato.

 

Pane poslanče, budeme tedy postupovat tak, že budete postupně říkat pozměňovací návrhy, já se budu ptát na názor váš a paní ministryně a budeme hlasovat.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Děkuji, pane místopředsedo. První hlasování je o legislativně technické úpravě k bodu C1 předložené paní poslankyní Langšádlovou. Stanovisko zpravodaje je souhlasné.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Paní ministryně? (Souhlasné stanovisko.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 148, přihlášeno 168, pro hlasovalo 100, proti 3. Tohle bylo přijato. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Další návrh je hlasování o bodu B, pozměňovacím návrhu předneseném panem poslancem Michalíkem. Stanovisko zpravodaje je neutrální, mírně negativní.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Paní ministryně? (Negativní stanovisko.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 149, přihlášeno 168, pro hlasovalo 68, proti 46. Takže to bylo zamítnuto. Můžeme dál.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Děkuji. Další hlasování je o bodu D, pozměňovacím návrhu přednesením paní poslankyní Suchou. Stanovisko zpravodaje je negativní.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Paní ministryně? (Neutrální stanovisko.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 150, přihlášeno je 168, pro hlasovalo 17, proti 55. Tohle bylo zamítnuto. Další návrh.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Další návrh je hlasování o celém bodu C, tedy pozměňovacím návrhu C1, C2, pokud bude souhlasit paní poslankyně Langšádlová. Stanovisko zpravodaje je negativní. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP