(10.50 hodin)
(pokračuje John)

A ty dluhy, to není příčina marasmu. Příčina nejsou Věci veřejné, které sem přišly. Příčina marasmu - (Smích, potlesk.) No, jistě, tak si to řekněme. Příčina marasmu je, že možná někteří z vás brali úplatky za gripeny. Příčina marasmu je, že jste potlačili policii, aby se to nevyšetřilo. (Se stupňující se hlasitostí projevu:) Příčina marasmu je, že tady někdo bral úplatky za letouny CASA, za binga, za obrněné transportéry, za pandury, že jste tady tolerovali předražené dálnice, že jste tady tolerovali předražené mýtné!

Marasmus jste sem přinesli vy! A například pan Rath, který si nosí sedm milionů v krabici! To je ten marasmus! Věci veřejné jenom nasypaly písek do soukolí, abyste nemohli krást! To je všechno. (Potlesk poslanců Věci veřejných.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Nepřísluší mi to, ale poprosím, abychom trošku zmírnili své vášně. Myslím, že by to prospělo projednávání tohoto bodu.

Nyní faktická poznámka - pan poslanec Michal Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Zjišťuji, že jednací řád na takovou věc nepamatuje. Přesto, paní předsedkyně, předstupuji před vás jako nezařazený poslanec a prosím o vyhlášení desetiminutové hygienické pauzy. Mám pocit, že je zde potřeba vyvětrat, neb tady evidentně chybí kyslík.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Je to opravdu netradiční situace, které mě vystavujete, protože o přestávku mají požádat zástupci klubů, vy to víte, pane poslanče. Já se tedy zeptám Sněmovny, abychom vzájemně sebe netrápili, jestli bude mít problém s tím, jestli dá někdo námitku proti tomu, když vyhovím této žádosti. Pokud má prosím někdo námitku, vzneste ji, tím pádem panu poslanci nevyhovíme.

Pokud tu námitku nevidím, je 10.51, v 11 hodin budeme pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 10.52 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP