(15.40 hodin)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. Pan poslanec Boris Šťastný. Prosím.

 

Poslanec Boris Šťastný: Děkuji. Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové, nejprve mi dovolte - pan ministr už anoncoval bod 12, sněmovní tisk 783. Jenom pro pořádek z procedury, chci navrhnout vyřazení z pevného zařazení dnes. Nevím, jestli to ze strany pana ministra zaznělo správně, protože on hovořil spíše o návratu do druhého čtení. To je první návrh.

Pak bych si dovolil po dohodě s panem ministrem Hegerem navrhnout pevné zařazení bodu 13, sněmovní tisk 825, to je transplantační zákon EU, dále bodu 12, sněmovní tisk 783, to je zákon o léčivech, dále bodu 17, sněmovní tisk 700, to je novela zákona o zdravotních službách, a bodu 18, sněmovní tisk 752, to je poslanecký návrh poslance Chvojky a spol. týkající se pracovního lékařství - vše druhá čtení. Navrhuji, aby byly pevně zařazeny za bod 90, sněmovní tisk 721, v úterý 11. 12., tedy jako třetí, čtvrtý, pátý a šestý bod. Tím bychom dospěli celkem k pěti bodům v bloku zdravotnických zákonů v úterý 11. 12. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. Zeptám se, zda ještě někdo se dále hlásí do rozpravy k pořadu schůze. Pan kolega Filip. Prosím.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Vážená paní předsedkyně, členové vlády, paní a pánové, nečekal jsem návrh na vyřazení bodu číslo 92. Protože padl, já mám opačný názor, myslím, že je potřeba projednat. Vzhledem k tomu, že jde o návrh kraje, dovolím si navrhnout, aby byl pevně zařazen tento bod, a to jako první bod nebo po pevně zařazených bodech v úterý příští týden, aby mohl zástupce kraje návrh předložit.

Tento návrh tady máme hodně dlouhou dobu a podle mého soudu je potřeba, aby byl řádně projednán. Jinak bychom v podstatě jako Poslanecká sněmovna překáželi ústavnímu právu jednotlivých krajských zastupitelstev v jejich legislativní iniciativě a to jistě není zájmem Poslanecké sněmovny. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. Zeptám se, zda ještě někdo má nějaký návrh k pořadu schůze. Pokud ne, budeme hlasovat o návrzích, které byly předneseny.

Pan kolega Chaloupka? Prosím.

 

Poslanec Otto Chaloupka: Paní předsedkyně, rád bych požádal o desetiminutovou přestávku na jednání poslaneckého klubu Věci veřejné.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Vyhlašuji přestávku do 15 hodin 52 minut.

 

(Jednání přerušeno v 15.42 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP