(Jednání pokračovalo v 11.03 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dámy a pánové, budeme pokračovat v našem jednání. Ještě přivolám naše kolegy do jednacího sálu.

Sděluji omluvu pana poslance Jiří Koskuby, který se omlouvá dnes od 11 hodin. (Poslanec Koskuba je přítomen.) Pardon ne, opravuji omluvu, je tu naopak dnes od 11 hodin přítomen jednání Poslanecké sněmovny. Upřesňuji tedy omluvu, která byla již pravděpodobně přečtena. A nevím, jestli byla přečtena také omluva pana místopředsedy vlády Karla Schwarzenberga, který se omlouvá dnes za důvodu jednání vlády. Tolik omluvy. (V sále je rušno.)

Nyní, protože jsem tady nebyla při tom předchozím jednání, písemných interpelacích, tak se domnívám, že se budeme muset vrátit k hlasování ke třem návrhům, které tady byly vzneseny. Myslím, že to byly tři interpelace (po upozornění pracovníka organizačního) - dvě interpelace, které byly... (konzultace se zaměstnanci organizačního odboru).

Takže ty návrhy zněly - byla to nejprve písemná interpelace paní poslankyně Kateřiny Konečné na pana ministra Tomáše Chalupu ve věci postupu odboru ochrany vod a Státního fondu životního prostředí. To je ona, kterou žádáte, aby byla přerušena. O tom budeme hlasovat, protože pan ministr nebyl účasten.

Já tedy zahájím - pardon, je nás... dost.

 

Zahájím hlasování číslo 166 a zeptám se Sněmovny, kdo souhlasí s tím, aby tato interpelace byla přerušena. Proti?

Hlasování číslo 166. Přítomno 107, pro 82, proti 10, interpelaci jsme přerušili.

 

Druhou podobnou byla interpelace pana poslance Váni na předsedu vlády ve věci zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. Čili opět hlasování o přerušení této interpelace.

Zahajuji hlasování číslo 167. Ptám se, kdo souhlasí s tím, aby tato interpelace byla přerušena. Proti návrhu?

V hlasování číslo 167 přítomno 108, pro 48, proti 42. Tak tomuto návrhu Sněmovna nevyhověla.

 

A ještě je zde další interpelace pana poslance Váni na předsedu vlády Petra Nečase ve věci krize vládnutí. Opět hlasujeme o přerušení této interpelace.

Zahajuji hlasování číslo 168. Kdo souhlasí s tím, aby tato interpelace byla přerušena? Kdo je proti?

Hlasování číslo 168. Přítomno 108, pro 46, proti 43. Návrhu vyhověno nebylo.

 

Dávám slovo panu poslanci Koníčkovi. Prosím, pan poslanec Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážená paní předsedající, já bych si chtěl jenom ujasnit ten výsledek hlasování. V případě, že to nebylo přijato, to přerušení, ale pan předsedající Zaorálek přerušil projednávání té interpelace, to znamená, ona příště pokračuje při příštích písemných interpelacích, ty dvě interpelace normálně pokračují, poněvadž neproběhla rozprava. V rámci rozpravy zazněla žádost o přerušení, takže podle mě by měla normálně pokračovat rozprava k té interpelaci. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Já vám děkuji za tuto připomínku. S legislativou Poslanecké sněmovny do příštích interpelací připravíme stanovisko k tomu, co se dělo. Sněmovna potom rozhodne, bude informována a rozhodne o tom.

Tím jsme se tedy vyrovnali s tím, co bylo potřeba dořešit ještě z bloku interpelací.

Já nevím, jestli byly přečteny ještě omluvy, které tady mám. Takže ještě tu mám omluvu pana poslance Josefa Novotného, který se omlouvá, zástupce ČSSD, který se omlouvá dnes, ve čtvrtek, z dopolední části do 14 hodin. Dále paní poslankyně Kateřina Klasnová se omlouvá z dnešního jednání. Pan poslanec Jiří Pospíšil se též omlouvá z dnešního jednání a pan ministr Leoš Heger se omlouvá z dnešního jednání od 10 hodin, takže to je tato omluva.

 

Nyní bychom se měli věnovat bodu, který byl pevně zařazen jako první po písemných interpelacích. Je to

 

119.
Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území
České republiky v roce 2011 (ve srovnání s rokem 2010) a Zpráva o plnění úkolů
vyplývajících ze Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011 za rok 2011
/sněmovní tisk 723/

Prosím, aby tento materiál uvedl pan ministr vnitra Jan Kubice. Prosím, pane ministře.

 

Ministr vnitra ČR Jan Kubice Vážená paní předsedkyně, vážené poslankyně, vážení poslanci, dovolte mi, abych na základě příslušných usnesení vlády stručně uvedl dva výroční materiály související s oblastí vnitřní bezpečnosti. Jedná se o Zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území České republiky v roce 2011 (ve srovnání s rokem 2010) a o Zprávu o plnění úkolů vyplývajících ze Strategie prevence kriminality na léta 2008 až 2011 za rok 2011.

Zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území České republiky předkládá Ministerstvo vnitra vládě a Poslanecké sněmovně každoročně od roku 1993. Zpráva podává informaci o stavu a vývoji kriminality a opatřeních směřujících k jejímu snižování a bezpečnostních prioritách Ministerstva vnitra. (Hluk v sále.)

Počet registrovaných trestných činů v České republice v roce 2011 byl druhý nejnižší od roku 1992. Registrováno bylo celkem 317 177 trestných činů. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP