(18.40 hodin)
(pokračuje Tluchoř)

Nyní zde máme

 

95.
Návrh na volbu členů Rady České tiskové kanceláře
 

Zde bylo vydáno stejných 144 hlasovacích lístků. paní Hana Hikelová obdržela 88 hlasů, pan Hynek Chudárek 9 hlasů, paní Marcela Mertinová 89 hlasů, paní Miroslava Moučková 21 hlas a pan Jan Wintr 83 hlasů. Paní Hikelová, Mertinová a pan Wintr byli zvoleni do Rady České tiskové kanceláře, do druhého kola postupují paní Moučková a pan Chudárek.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Klid prosím!

 

Poslanec Petr Tluchoř: Máme bod

 

93.
Návrh na volbu členů Rady České televize

Vydáno stejných 144 hlasovacích lístků. Pan Brandejs 97 hlasů, pan Richard Kořán nula hlasů, pan Oldřich Kužílek 8 hlasů, Milena Macková 1 hlas, Daniel Novák 49 hlasů a Petr Žantovský 6 hlasů. V prvním kole byl zvolen pan Jan Brandejs a do druhého kola postupuje pan Novák a pan Kužílek.

 

94.
Návrh na volbu členů Rady Českého rozhlasu
 

Zde bylo144 vydaných hlasovacích lístků a hlasy odevzdány následovně: pan Petr Burda 20 hlasů, Jaroslav Kravka 2 hlasy, Michal Lukeš 48 hlasů, Petr Matoulek 3 hlasy, Jaroslav Růžička 57 hlasů a Petr Šafařík 91 hlas. V prvním kole byl zvolen pan Šafařík, do druhého kola postupují pánové Lukeš a Růžička.

Po konzultaci s paní předsedkyní a některými kolegy si dovolím navrhnout, aby druhé kolo proběhlo v pátek v 10.30 hodin ráno, jelikož je avizovaná nějaká přestávka. Pokud tedy nebude jednat Sněmovna od 9 hodin, tak bychom tím bodem, prosím pěkně, začali v 10.30 přímo ve Státních aktech. Budeme volit tedy Radu Českého rozhlasu, Radu České televize a Radu České tiskové kanceláře. Děkuji pěkně. V 10.30 začne, myslím, že stačí 10 minut, to bude rychlé, čili v 10.45 bude ukončeno vydávání hlasovacích lístků a v 11 hodin bych měl být připraven tady vám sdělit výsledky.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě pan poslanec Stanjura si chtěl ...? Všechno. Už skončil, tak můžete. Prosím pana poslance Stanjuru, který se přihlásil o slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já bych požádal o přestávku na jednání našeho klubu v délce 20 minut.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, tak já vám tedy sdělím, že pokud je to takto, tak samozřejmě už ukončím dnešní jednání Sněmovny.

Jenom tedy důležitá věc je - zopakuji: Paní poslankyně Klasnová mě požádala o pauzu na jednání klubu v pátek ráno, jak už tady zaznělo. Sněmovna by začala v 10.30. Ano, takže v pátek jednání začne v 10.30 volbami a po těch volbách se sejdeme v 11 hodin tady ve sněmovně. Takže snad je to všem jasné. Přerušuji jednání Sněmovny, v 10.30 v pátek pokračujeme volbami, v 11 hodin bude jednání pokračovat. Na programu jsou církevní restituce, ale budeme se ještě bavit o možném zařazení dalších bodů.

Tak vám přeji příjemný večer a končím dnešní den.

 

(Jednání skončilo v 18.43 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP