Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
14. června 2012 v 9.02 hodin
Přítomno: 168 poslanců

 

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobré ráno, dámy a pánové. Já vás srdečně vítám. Dovolte mi, abych zahájil náš dnešní jednací den. Nejdříve vás požádám, abyste se přihlásili kartami, případně mi oznámili karty náhradní.

Sdělím vám omluvy. Omlouvají se Pavel Bém, Vlasta Bohdalová, Jan Bureš, Ivan Fuksa, Michal Hašek, David Kádner, Rom Kostřica, Pavel Kováčik, Soňa Marková, Alfréd Michalík, Josef Novotný ml., Jaroslava Schejbalová, Pavel Staněk, Pavel Suchánek, Josef Tancoš.

Pak tady mám omluvy členů vlády: Leoš Heger, Tomáš Chalupa, Kamil Jankovský, Miroslav Kalousek, Martin Kuba, Karel Schwarzenberg a Alexandr Vondra.

K pořadu schůze tady mám přihlášku Jana Vidíma.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, vážený pane předsedající. Paní a pánové, dovolím si vás požádat o následující. Organizační výbor včera projednal zprávu a usnesení podvýboru organizačního výboru pro propůjčení a udělení státních vyznamenání a uložil mi, abych požádal Poslaneckou sněmovnu o zařazení bodu návrh na propůjčení a udělení státních vyznamenání, s tím, že bych chtěl požádat Poslaneckou sněmovnu, aby tento bod byl zařazen na zítřek po pevně zařazeném bodu 103. Děkuji pěkně.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Na zítřek po pevně zařazeném bodu 103. Dobře. O tom budeme hlasovat.

Vidím tady ještě pana poslance Stanjuru.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Dobré ráno, pane místopředsedo. Kolegyně, kolegové, chtěl bych navrhnout pevně zařadit bod číslo 58, vládní návrh zákona o Státním pozemkovém úřadu, sněmovní tisk číslo 691, prvé čtení, dnes po 11. hodině po pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, ještě jednou.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Sněmovní tisk 691, bod 58, prvé čtení, vládní návrh zákona o Státním pozemkovém úřadu, zařadit dnes po 11. hodině po pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Jen si myslím, že dneska 11. hodina nebude moc - vzhledem k tomu, že tady není ministr ani na jednu interpelaci - je tady už pan ministr Kuba? Není. Zřejmě se k těm bodům dostaneme brzo.

Slovo má pan poslanec Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, já bych chtěl navrhnout vyřazení bodu 80, sněmovní tisk 580, z této schůze.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, vyřazení bodu 80 ze schůze.

Doufám, že už se tady všichni sešli. Budeme hlasovat o navržených bodech. Ještě přicházejí další, tak ještě počkáme. (Chvíli čeká.)

Můžeme se pustit do zařazení bodů, o kterých tady byla řeč.

 

První byl návrh pana poslance Vidíma, který navrhoval bod státní vyznamenání. Mezitím jsem zapomněl, kam to chtěl. Na pátek po pevně zařazených bodech. Je to jasné.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení projednání státních vyznamenání na pátek po pevně zařazených bodech? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 126, přihlášeno je 117, pro hlasovalo 109, proti nikdo. Toto bylo zařazeno, státní vyznamenání projednáme v pátek.

 

Ještě přečtu omluvu pana ministra Dobeše, který se omlouvá od 14.30 hodin z důvodu schůze v Senátu.

 

Pak tu byl návrh pana poslance Stanjury. Nyní hlasování, které se týká návrhu, abychom bod 68, sněmovní tisk 691, Státní pozemkový fond, projednali dnes po pevně zařazených bodech. Je to jasné.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 127, přihlášeno 122, pro hlasovalo 68, proti 29, takže to bylo přijato, dnes tedy budeme tento bod projednávat.

 

Pak tu byl poslední návrh, pokud si vzpomínám. To byl návrh pana poslance Koníčka. To se týkalo bodu 80, to jsou tuším církevní restituce. Pan poslanec Koníček navrhoval bod 80 vyřadit z programu schůze. Je to snad také jasné. Budeme o tom hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 128, přihlášeno je 127, pro hlasovalo 59, proti 64, takže toto vyřazení schváleno nebylo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP