(11.40 hodin)

 

Poslanec Jan Čechlovský: Protože jsme se schválili blok A, tak se - znovu opakuji - stávají nehlasovatelnými body pana kolegy Šincla B2 až B5.

Budeme v této chvíli hlasovat o pozměňovacím návrhu pana kolegy Šincla B1 a pouze o první části, kde se v článku I bod 4 § 1a odst. 1 písm. d) bod 2 má nahradit číslo 200 milionů číslem 100 milionů a číslo 100 milionů číslem 50 milionů. Zbytek jeho návrhu je nehlasovatelný. Můj názor na jeho pozměňovací návrh je nesouhlas.(Ministr rovněž nesouhlasí.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 124. Kdo pro přijetí tohoto návrhu? Kdo je proti?

Hlasování číslo 124, přítomno 182, pro 79 proti 79. Návrh přijat nebyl. Prosím, můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jan Čechlovský: Jako poslední bychom hlasovali pozměňovací návrhy C1 a C2 pana kolegy Velebného. Stanovisko zpravodaje je nesouhlas. (Ministr také nesouhlasí.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 125 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 125, přítomno 182, pro 57, proti 101. Návrh přijat nebyl.

 

To byly všechny návrhy, o nichž bylo možno hlasovat. Budeme tedy nyní hlasovat o návrhu jako o celku.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 524, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím stanoviska. (Stanovisko zpravodaje i ministra souhlasné.)

Zahajuji hlasování číslo 126. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu zákona? Kdo je proti?

Hlasování číslo 126, přítomno 183, pro 92, proti 23. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji. Končím bod 59, sněmovní tisk 524. (Velký hluk v jednacím sále.) Je nějaká námitka? Není námitka.

Hlásí se ještě pan poslanec Boris Šťastný

 

Poslanec Boris Šťastný: Velice se omlouvám, paní předsedající, dámy a pánové. Nezpochybňuji hlasování, pouze hlasoval jsem ano, a na sjetině se objevilo ne. Nezpochybňuji hlasování, sděluji to pouze pro stenozáznam. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Je to informace pro stenozáznam.

 

Nyní budeme projednávat bod č. 51, kterým je

 

51.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 190/2004 Sb., o dluhopisech,
ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém
trhu, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích,
ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 97/1963 Sb., o mezinárodním právu
soukromém a procesním, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 531/ - třetí čtení

Prosím pana ministra financí Miroslava Kalouska ke stolku zpravodajů, zpravodajem rozpočtového výboru je pan poslanec Radim Fiala. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 531/2.

Otevírám rozpravu, do které se hlásí ministr financí Miroslav Kalousek. Prosím. (Stále velký hluk v sále.)

Promiňte, pane ministře, já žádám důrazně všechny, aby věnovali pozornost tomuto bodu!

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Dámy a pánové, prosím, odpusťte mi, než přistoupím k tomuto bodu, že využiji téhle chvíle k tomu, abych udělal malé osobní prohlášení.

Během hlasování o zákonu o poštovních službách jsem se ve vypjaté chvíli dopustil emotivního výlevu vůči svým kolegům z poslaneckého klubu. Byť to bylo mimo mikrofony, tak technika v této místnosti je natolik citlivá, že předpokládám, že mě brala. Vzhledem k tomu, že mě asi brala, tak bych velmi rád, aby zaznělo, že se za svá slova stydím, že se velmi omlouvám. Mrzí mě to a prosím své kolegy a vás všechny, kteří to slyšeli, o prominutí.

Dovolte nyní, abych vás požádal o schválení vládního návrhu zákona o dluhopisech, kdy zazněl v rozpravě jediný pozměňující návrh, a to poslankyně Langšádlové, který předlohu zkvalitňuje a modernizuje, proto ho podporuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu ministrovi. Ptám se, jestli se někdo hlásí do rozpravy. Ale žádnou přihlášku nemám, rozpravu tedy končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Slovo má pan zpravodaj, kterým je pan poslanec Radim Fiala. A prosím vás, pane kolego, o návrh postupu při hlasování.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně a kolegové, jak už jste slyšeli z úst pana ministra financí, byl předložen pouze jediný poslanecký pozměňovací návrh paní kolegyně Langšádlové, o kterém teď budeme hlasovat jako o bodu č. 1. Protože nemáme žádný jiný pozměňovací návrh, bodem č. 2 by bylo hlasování o návrhu zákona jako celku. To by byla procedura, kterou bychom nyní schválili.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, procedura je velmi jednoduchá, myslím, že není třeba o ní hlasovat, pokud není námitka. Nevidím žádnou takovou, vidím však žádost o odhlášení, proto prosím, abyste se znovu přihlásili, a budeme postupovat tak, jak navrhuje pan zpravodaj.

Nejprve tedy budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Langšádlové pod písm. A, potom o celku zákona. Prosím o stanoviska k prvnímu návrhu pana zpravodaje a pana ministra. (Zpravodaj i ministr návrh doporučují.)

 

Zahajuji hlasování číslo 127. Ptám se, kdo pro přijetí pozměňovacího návrhu pod písmenem A. Kdo je proti tomuto návrhu? (Velký hluk v jednacím sále.) Hlásí se někdo o slovo? Pokud ne, tak prosím, aby nevykřikoval nikdo ze svých lavic.

Hlasování pořadové číslo 127, přítomno 162, pro 127, proti 14. Návrh byl přijat.

 

Budeme nyní hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 190/2004 Sb., o dluhopisech, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 97/1963 Sb., o mezinárodním právu soukromém a procesním, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 531, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování číslo 128. Ptám se, kdo pro přijetí tohoto návrhu zákona. Kdo je proti?

Hlasování číslo 128, přítomno 167, pro 144, proti 12. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Končím projednávání bodu 51 sněmovního tisku 531 ve třetím čtení. Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP