(10.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A. Shodneme se na tom. A.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Tak hlasujeme celé A. A1, A2 a A3, tedy změna zákona o přestupcích, změna zákona o obecní policii a změna trestního zákona.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě jednou řeknu, že paní poslankyně Řápková měla souhlasný postoj a pan poslanec Křeček měl nesouhlasný postoj.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 100. Přihlášeno 175, pro hlasovalo 90, proti 76, takže toto A bylo přijato. Můžeme tedy dále.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Budeme hlasovat pozměňovací návrhy pod písmenem B opět pana poslance Boháče. Je to změna zákona o pobytu cizinců a zákona o evidenci obyvatel. Stanovisko negativní. (Navrhovatelka: Souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 101. Přihlášeno je 177, pro hlasovalo 94, proti 74, takže to bylo přijato. Půjdeme dál.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Za třetí budeme hlasovat podle písmena C pozměňovacího návrhu opět pana poslance Šulce. Je to stanovení doby nočního klidu. Stanovisko je souhlasné. (Navrhovatelka: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže souhlas - souhlas.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 102. Přihlášeno je 178, pro hlasovalo 129, proti 24, takže stanovisko bylo k céčku přijato. A nyní?

 

Poslanec Stanislav Křeček: Pozměňovací návrhy pod písmenem D paní poslankyně Řápkové jsou tedy nehlasovatelné a můžeme přistoupit k tomu, co jsem říkal na začátku. Přečtěte návrh usnesení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, došlo na vaše slova, na konec. Takže prosím, přečtu tedy návrh usnesení, který po mně pořád chce pan poslanec Křeček.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Ivany Řápkové, Zbyňka Stanjury, Petra Gazdíka, Stanislava Polčáka, Martina Vacka, Jany Suché a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění zákona č. 306/2009 Sb., podle sněmovního tisku 431, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijmout tento text tak, jak jsem vám ho nyní přečetl, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 103, přihlášeno je 179, pro hlasovalo 94, proti 77. (Potlesk poslanců ODS.)

 

Možná bych ještě chvilku počkal na kontrolu hlasování. (Nikdo nevznesl námitku.)

 

Takže můžeme ukončit projednávání tohoto bodu. Děkuji předkladatelům a končím. A tohle je tedy ukončení bodu 49.

 

Před sebou nyní máme bod číslo

 

74.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb.,
o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů
(dále jen "živnostenský zákon"), a další související zákony
/sněmovní tisk 547/ - třetí čtení

Pan ministr Kuba by měl zaujmout místo u stolku zpravodajů a také poslanec Aleš Rádl. Teď máme pozměňováky pod tiskem 547/2 a já otevírám rozpravu ve třetím čtení k tomuto tisku 547. Hlásí se někdo do rozpravy? (Poslanec Rádl z lavice: ... technickou úpravu k hlasování.) To by šlo, to můžete teď v rozpravě, podle mne.

 

Poslanec Aleš Rádl: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já bych tady jenom načetl technickou úpravu před hlasováním ve třetím čtení.

Uvozovací věta novelizačního bodu číslo 4 má správně znít: 4. V článku 1 novelizační bod číslo 41 zní: Úprava reflektuje vazbu uvedeného pozměňovacího bodu číslo 4, usnesení HV, na novelizační bod původního tisku číslo 41, a proto nejde o vložení nového bodu do původního tisku, ale o nahrazení textu bodu 41. Toto je smyslem výše načtené legislativně technické úpravy.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane poslanče, a ptám se, jestli ještě někdo nemá podobnou úpravu, kterou by teď načetl ve třetím čtení. Zdá se, že už tak nebude. Takže v tom případě můžeme třetí čtení ukončit.

Teď poprosím zpravodaje, jestli by mi sdělil, jak na tom jsme s pozměňovacími návrhy a jak to budeme hlasovat.

 

Poslanec Aleš Rádl: Děkuji, pane předsedající. Procedura bude poměrně snadná. Za prvé budeme hlasovat o načtené legislativně technické úpravě k novelizačnímu bodu číslo 4, usnesení hospodářského výboru. Za druhé navrhuji hlasovat najednou o všech pozměňovacích návrzích z usnesení hospodářského výboru ve znění odsouhlasené legislativně technické úpravy. A za třetí hlasovat návrh zákona jako celek ve znění schválených pozměňovacích návrhů, protože zákon byl projednán velmi konsenzuálně a žádný z pozměňovacích návrhů nevylučuje kterýkoliv jiný a všechny byly shodně přijaty jak hospodářským výborem, tak Ministerstvem průmyslu a obchodu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Má někdo námitku proti tomuto návrhu, že budeme postupovat tímto způsobem, který byl právě přednesen? Vidím, že proti tomu nikdo námitku nemá, tak jen ještě zagonguji, protože někteří mezitím odešli, tak je upozorním, že budeme zase hlasovat. Gong zní.

Prosím, budeme tedy znovu hlasovat a začneme tak, jak nám to navrhoval pan poslanec. Požádám vás, abyste vždy uvedl bod, o kterém hlasujeme, a pak se vás zeptám na stanoviska. Takže myslím, že bychom mohli pomalu začít. Prosím, pane poslanče, řekněte tedy první bod.

 

Poslanec Aleš Rádl: Nejprve budeme hlasovat o načtené legislativně technické úpravě k novelizačnímu bodu 4, usnesení hospodářského výboru. Stanovisko kladné. (Ministr Kuba: Kladné.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 104. Přihlášeno je 183, pro hlasovalo 150, proti 5. Takže to bylo přijato. Prosím další návrh.

 

Poslanec Aleš Rádl: Hlasovat najednou všechny pozměňovací návrhy z usnesení hospodářského výboru ve znění odsouhlasené legislativně technické úpravy. Stanovisko kladné.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan ministr samozřejmě také kladné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 105. Přihlášeno 183, pro hlasovalo 174, proti nula, takže to bylo přijato.

 

Vyčerpali jsme tím všechny pozměňováky? Je to tak?

 

Poslanec Aleš Rádl: Tím jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy. A za třetí navrhuji hlasovat návrh zákona jako celek, a to ve znění schválených pozměňovacích návrhů. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP