(18.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Vy také, pane poslanče? Taky pan poslanec Šulc.

 

Poslanec Jiří Šulc: Dámy a pánové, já nebudu zdržovat, mohl bych o tom mluvit asi hodinu. Já bych prosil hlasovat, a ať se do diskuse hlásí jenom ten, kdo něčemu nerozumí nebo by to nepodpořil. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ale otázka je, co hlasovat. Takže otevírám podrobnou rozpravu a poprosím pana zpravodaje, co vlastně budeme hlasovat.

 

Poslanec Stanislav Polčák: Vážený pane místopředsedo, já nebudu tak osobní jako pan kolega Opálka a dovolím si předložit z důvodu úspory času pouze návrh usnesení.

Do lavic vám byl rozdán sněmovní tisk, který číslo nemá, ale je usnesením výboru, byl přijat napříč politickým spektrem, samozřejmě i kolegy z KSČM. Věřím tomu, že toto usnesení, které já bych nyní přečetl, podpoří.

Návrh usnesení zní: Poslanecká sněmovna pokládá rozvoj vodních cest v České republice za strategickou příležitost z hlediska národohospodářského i regionálního rozvoje České republiky a žádá vládu České republiky o předložení souhrnné informace o stavu realizace plavebních stupňů na Labi (Děčín - Přelouč), a to do 30. 6. 2012.

Tolik tedy návrh usnesení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže návrh usnesení jsme slyšeli. Nikdo další návrh nepředkládá, takže podrobnou rozpravu končím a budeme hlasovat ten návrh, který jsme tady slyšeli jako poslední.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout usnesení v té podobě, jak tady zaznělo, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 233, přihlášeno je 86 poslanců, pro hlasovalo 74, proti nula, takže to bylo přijato, labská vodní cesta prošla. (Potlesk.)

 

Vážení kolegové, dovolte mi, abych poděkoval všem, kdo vydrželi do konce, a hlavně vám připomínám poslední přání končícího předsedy volební komise, a to bylo, aby se zítra v 9 hodin začalo volbou Etické komise, druhým kolem. Druhé kolo volby Etické komise zítra v 9 hodin ráno, nezapomeňte, 15 minut se bude volit a pak konec.

Takže příjemný večer a teď končím jednání Sněmovny do zítřejšího rána.

 

(Jednání skončilo v 18.52 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP