(11.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Také děkuji. Nyní myslím, že se můžeme vrátit k práci, kterou mezi 11. a 14. hodinou můžeme vykonat.

Otevírám tedy bod, kterým je vládní návrh zákona o zdravotnické záchranné službě, sněmovní tisk 406, třetí čtení. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr zdravotnictví Leoš Heger a zpravodaj výboru pro zdravotnictví poslanec Jiří Štětina. (Jdou si sednout ke stolkům, nicméně poslanci ČSSD a KSČM stále stojí v hloučcích před svými lavicemi.) Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku č. 406/2.

Otevírám rozpravu. Nemám do ní žádnou přihlášku.

Hlásí se pan Sobotka, pan poslanec a předseda.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Vážená paní místopředsedkyně, postřehl jsem ve vašem hlasu jistý tón, který vyjadřoval možné zklamání. Ale přesto, já myslím, že ta věc je skutečně velmi vážná. Já jsem zde vyzval jako předseda poslaneckého klubu sociální demokracie předsedkyni Poslanecké sněmovny paní Miroslavu Němcovou, aby se k tomu vážnému incidentu vyjádřila. Ona se k této věci zatím nevyjádřila. Já bych jí rád poskytl čas, mj. bych jí rád poskytl čas pro to, aby se vyjádřit mohla, a požádal bych proto o přestávku na jednání poslaneckého klubu sociální demokracie v délce hodiny a půl. Děkuji. (Potlesk z řad sociální demokracie.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Já vám samozřejmě vyhovím. Pokud jste slyšel v mém hlase zklamání, tak to bylo zklamání plné realismu z toho, že pokud je veto dvou klubů, tak mě samozřejmě nic dalšího nemůže překvapit a nic nemůžu dalšího očekávat. Naprosto v pořádku. (Nesouhlas na tvářích poslanců z levé strany sněmovny.)

Vyhlašuji přestávku do 12.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP