(17.40 hodin)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu zpravodaji. Otvírám obecnou rozpravu, nemám do ní žádné přihlášky. Ptám se, zda se někdo hlásí do obecné rozpravy. Nehlásí se do obecné rozpravy nikdo? Pan kolega Lukša do podrobné. Obecnou rozpravu končím, zahajuji rozpravu podrobnou. Slovo má pan poslanec Pavol Lukša.

 

Poslanec Pavol Lukša: Vážená paní předsedající, kolegové a kolegyně, pane ministře, dovoluji si přednést pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 150/2002 Sb., soudní řád správní, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony. Jedná se o sněmovní tisk 319.

V návrhu zákona se v první části v prvním článku I v dosavadním novelizačním bodu 51 v odstavci v prvé větě první slova 3 let nahrazuje slovy jednoho roku. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu poslanci Lukšovi. Hlásí se někdo dále do podrobné rozpravy? Není tomu tak. Končím podrobnou rozpravu, končím také druhé čtení tohoto vládního návrhu zákona. Končím tedy projednávání bodu 129, sněmovního tisku 319 ve druhém čtení.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo

 

76.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 326/2004 Sb.,
o rostlinolékařské péči a o změně některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 248/ - třetí čtení

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal místo pan ministr zemědělství Ivan Fuksa. Zpravodajem zemědělského výboru je pan poslanec František Dědič, je však omluven a zastoupí jej pan poslanec Jiří Papež. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 248/2.

Otvírám rozpravu. Jsme ve třetím čtení. Ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy ve třetím čtení. Nehlásí se nikdo, končím tuto rozpravu a požádám zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé návrhy a také se k nim vyjádřil. O vyjádření požádám také pana ministra.

 

Poslanec Jiří Papež: Děkuji za slovo, vážená paní předsedkyně. Má role je poměrně jednoduchá. Pozměňovací návrhy k tomuto tisku jste obdrželi ve sněmovním tisku 248/2. Jsou tam obsaženy tři pozměňovací návrhy, tedy pozměňovací návrh obsažený v usnesení zemědělského výboru označený písmenem A, pak pozměňovací návrh označený písmenem B, který jsem přednesl ve druhém čtení já, a pozměňovací návrh označený písmenem C, který přednesl pan poslanec Skopal. Hlasovali bychom tedy v rámci procedury o jednotlivých pozměňovacích návrzích tak, jak jsou uvedeny v tisku, a potom bychom v závěrečném hlasování hlasovali o návrhu zákonů jako o celku.

Pouze připomínám, že návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu zpravodaji. Procedura je velmi jednoduchá, přesto se zeptám, zda je nějaká námitka proti proceduře. Není žádná taková.

 

Zahajuji hlasování 237. Kdo souhlasí s tím, abychom dle této procedury postupovali? Kdo je proti?

Hlasování číslo 237. Přítomno 170, pro 128, proti 2. Proceduru jsme schválili.

 

Já vás odhlašuji. Prosím, abyste se všichni znovu přihlásili, protože poměry ve sněmovně jsou zcela jistě jiné. A zahájíme hlasování. Nejprve, pane zpravodaji, uveďte první návrh.

 

Poslanec Jiří Papež: Nejprve bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu označeném písmenem A, tedy o usnesení zemědělského výboru. Stanovisko zpravodaje k tomuto návrhu je kladné. (Stanovisko ministra také kladné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 238. Táži se, kdo je pro návrh pod písmenem A. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 238. Přítomno 133, pro 132, proti nikdo, návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jiří Papež: Můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu označeném písmenem B. Stanovisko zpravodaje je také kladné. (Ministr také kladné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 239. Kdo je pro návrh pod písmenem B? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 239. Přítomno 137, pro 133, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jiří Papež: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu označeném písmenem C. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Ministr také kladné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 240. Kdo je pro návrh? Kdo je proti?

Hlasování číslo 240. Přítomno 139, pro 136, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu jako celku. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 326/2004 Sb., o rostlinolékařské péči a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 248, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

Zahajuji hlasování 241. Ptám se, kdo je pro návrh. Kdo je proti?

Hlasování číslo 241. Přítomno 141, pro 139, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, panu zpravodaji. Končím projednávání bodu 76, sněmovního tisku 248.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

77.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 321/2004 Sb.,
o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o vinohradnictví a vinařství), ve znění pozdějších předpisů, a zákon
č. 452/2001 Sb., o ochraně označení původu a zeměpisných označení
a o změně zákona o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 252/ - třetí čtení

Prosím, aby u stolku zpravodajů zůstal ministr zemědělství Ivan Fuksa. Zpravodajem zemědělského výboru je pan poslanec Ladislav Skopal. Je omluven, zastoupí jej pan poslanec Jiří Papež. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 252/2.

Otvírám rozpravu. Není do ní nikdo přihlášen. Jsme ve třetím čtení. Ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy. Nehlásí se nikdo, rozpravu končím. Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Slovo má zpravodaj pan poslanec Jiří Papež.

 

Poslanec Jiří Papež: Ještě jednou děkuji za slovo, vážená paní předsedkyně. Také tentokrát moje role bude poměrně jednoduchá. Pozměňovací návrhy k tomuto tisku byly rozdány pod číslem sněmovního tisku 252/2. Tento sněmovní tisk neobsahuje žádný návrh na zamítnutí a obsahuje pouze dva návrhy usnesení. Pod písmenem A je to usnesení zemědělského výboru a pod písmenem B je to můj pozměňovací návrh, který je vztažen k usnesení zemědělského výboru. Navrhuji tedy, abychom hlasovali nejdříve o pozměňovacím návrhu označeném písmenem B, protože se vztahuje k usnesení zemědělského výboru. Potom tedy pozměňovací návrh označený pod písmenem A, tedy usnesení zemědělského výboru s případným zapracováním pozměňovacího návrhu označeného jako písmeno B. A ve třetím hlasování bychom mohli hlasovat zákon jako celek. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP