(Jednání pokračovalo v 10.06 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, řekl jsem, že v 10.05 hodin bychom měli pokračovat, tak vás prosím, abyste se vrátili do jednacího sálu. Máme ještě bohatý program. Takže prosím všechny, aby se vrátili. Zahájil bych projednávání dalšího bodu, který máme po volbách, a to už série třetích čtení.

 

Další bod je

 

66.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních
komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 135/ - třetí čtení

Místo u stolku zpravodajů by měl zaujmout ministr dopravy Vít Bárta a zpravodaj hospodářského výboru poslanec Karel Šidlo. Kam se všichni poděli? (Veselost v sále.) Vy tady jste, aspoň tak (ke zpravodaji).

Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 135/2.

Takže otevírám rozpravu k pozemním komunikacím. Prosím vás, jsme ve třetím čtení tisku 135, zákon č. 13 o pozemních komunikacích. Probíhá rozprava ve třetím čtení, kterou jsem zahájil a otevřel a do které se prozatím nikdo nehlásí. Pokud se nikdo nehlásí do rozpravy ve třetím čtení - vítám pana ministra, prosím ke stolku zpravodajů, jestli ho mohu požádat. Ještě jednou, poslední výzva do rozpravy ve třetím čtení. Nikdo na ni moc neslyší, takže snad můžeme rozpravu ukončit. Ukončuji rozpravu.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosil bych zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování a pak přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy. Před hlasováním budu chtít vyjádření jak pana ministra, tak zpravodaje. Prosím.

 

Poslanec Karel Šidlo: Dobře, takže děkuji za slovo. Pane předsedající, členové vlády, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s průběhem hlasování o tisku, který jste dostali předložen do lavic 22. 3. v odpoledních hodinách. Je to tisk 135/2, kde jsou uvedeny všechny pozměňovací návrhy, které byly podány v průběhu druhého čtení. Mohu konstatovat, že návrh na zamítnutí návrhu podán nebyl, takže bychom se měli zaobírat při hlasování pouze uvedenými pozměňovacími návrhy.

Pozměňovací návrh pod písmenem A je pozměňovací návrh, který obnáší usnesení hospodářského výboru č. 56 z 8. schůze z 19. ledna 2011. Pod písmenem B jsou návrhy poslance Karla Šidla, které obsahují změnu pojmosloví za B1 až B5, B6 změnu sankcí, které se týkají správních řízení, a B7 změna účinnosti zákona od 1. 7. 2011. Pod bodem C je pozměňovací návrh poslance Stanislava Humla, kde se hovoří o způsobu zajišťování doprovodu osob s Policií České republiky včetně náhrad a nákladů na tuto činnost. Pod písmenem D je pozměňovací návrh Ludmily Bubeníkové, který hovoří o tom, že součástí vyvlastňovacích řízení by měly být i pozemky sloužící pro účelová zařízení stavby související s liniovými stavbami. To jsou všechny pozměňovací návrhy, které jsou uvedeny v tomto tisku.

Nyní bych si dovolil navrhnout proceduru, která by respektovala to, že jak byly pozměňovací návrhy uvedeny do tohoto tisku, postupně by se o nich hlasovalo, to znamená nejdříve o pozměňovacím návrhu pod písmenem A, potom pod písmenem B, pod písmenem C, pod písmenem D a na závěr by to bylo hlasování o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Někdo protestuje? Pan poslanec Bendl chce navrhnout jako postup něco jiného?

 

Poslanec Petr Bendl: Děkuji za slovo. Pane předsedající, já jsem chtěl pouze navrhnout, abychom o návrhu bodu B hlasovali vždy o každém návrhu jednotlivě.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zeptám se zpravodaje, jestli s tím má nějaký problém.

 

Poslanec Karel Šidlo: Ne, nemám. Je to návrh, který mohu akceptovat. Takže budeme postupně hlasovat o jednotlivých bodech v pozměňovacím návrhu B, to znamená B1 postupně až B7.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: To je jediný, kdo má návrh na nějaký jiný postup, jinak nikdo nic nenamítá. Já vás požádám, abychom ten postup v tom případě odhlasovali. Jak byl navržen zpravodajem, tak si ho odhlasujeme, že platí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout postup tak, jak ho navrhl... (Nespustilo se hlasování.) Pardon, prosím, ještě jednou. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 158. Přihlášeno 169, pro hlasovalo 142, proti 1. Takže návrh procedury byl přijat.

 

Můžeme tedy postupovat podle toho, jak jsme si to schválili. Teď prosím řekněte, co budeme hlasovat jako první. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP