(11.30 hodin)
(pokračuje Parkanová)

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu pana poslance Bendy na zamítnutí tohoto návrhu zákona.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 130 z přihlášených 160 poslanců pro 87, proti 68. Tento návrh byl přijat. Návrh zákona byl zamítnut, čímž končí jeho projednávání.

 

Přistoupíme k dalšímu bodu našeho programu a tím je

 

89.
Výroční zpráva o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2009
/sněmovní tisk 64/

Zprávu projednal volební výbor. Usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 64/1.

Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru poslanec Václav Kubata, aby nás informoval o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. (Hlasy ze sálu.) Pan poslanec Václav Kubata byl zřejmě přečten ráno mezi omluvenými poslanci. V tom případě pan poslanec Mencl se ujme jeho role, za což mu děkuji. Jedná se o výroční zprávu, tudíž předpokládám, že není třeba, aby Sněmovna se změnou v osobě zpravodaje vyslovovala souhlas.

Děkuji ještě jednou, pane poslanče Mencle, a dávám vám slovo.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji. Volební výbor se touto zprávou zevrubně zabýval a po odůvodnění předsedkyně Rady Českého rozhlasu Mgr. Jaklové, zpravodajské zprávě pana poslance Kubaty a po rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby přijala následující usnesení: "Poslanecká sněmovna Parlamentu schvaluje Výroční zprávu o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2009 dle sněmovního tisku 64."

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám do ní žádnou písemnou přihlášku, ani z místa. Jediné, co eviduji, je faktická přihláška pana Vojtěcha Filipa. Nic, odmazávám. Do rozpravy se tedy nikdo nehlásí, všeobecnou rozpravu proto končím. Otevírám rozpravu podrobnou, ani do té nemám žádnou přihlášku. Pokud se nikdo nehlásí, tak i tuto rozpravu uzavírám.

 

Můžeme hlasovat o návrhu usnesení, kterým je doporučeno Poslanecké sněmovně, aby schválila výroční zprávu o hospodaření Českého rozhlasu, tak jak již bylo řečeno.

O tomto dávám hlasovat. Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 131 z přihlášených 160 poslanců pro 86, proti 13. Tento návrh byl přijat. Usnesení bylo schváleno.

 

Já děkuji ještě jednou panu zpravodaji a končím projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k projednání bodu následujícího, kterým je

 

90.
Výroční zpráva o hospodaření České televize v roce 2009
/sněmovní tisk 69/

Zprávu projednal volební výbor. Usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 69. Požádám pana zpravodaje výboru poslance Václava Mencla, aby nás informoval o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím.

 

Poslanec Václav Mencl: Děkuji, paní předsedající. Volební výbor se touto zprávou zabýval na své 5. schůzi dne 19. listopadu 2010. Zabýval se jí velmi zevrubně a po odůvodnění předsedy Rady České televize doktora Baumruka, zpravodajské zprávě poslance Mencla a po rozpravě doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby přijala následující usnesení: "Poslanecká sněmovna Parlamentu schvaluje Výroční zprávu o hospodaření České televize v roce 2009, dle sněmovního tisku 69." Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám do ní žádnou písemnou přihlášku. Nevidím, že by se do této rozpravy někdo hlásil z místa, proto tuto rozpravu končím. Přistoupíme k rozpravě podrobné. Ani zde není písemná přihláška a ani zde nevidím nikoho, kdo by se do této rozpravy chtěl přihlásit.

Nepředpokládám, že by se závěrečným slovem chtěl vystoupit ještě jednou pan zpravodaj. Přistoupíme proto k hlasování o návrhu usnesení, kterým Sněmovna má tuto výroční zprávu schválit. Na žádost z pléna vás ještě znovu odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili svými hlasovacími kartami.

 

Budeme hlasovat o návrhu, kterým Sněmovna schvaluje Výroční zprávu o hospodaření České televize v roce 2009.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 132 z přihlášených 127 poslanců pro 79, proti 22. Návrh byl přijat. Sněmovna toto usnesení schválila. Tím končí projednávání této zprávy.

 

Budeme pokračovat zprávou další. Tou je

 

91.
Výroční zpráva o činnosti a hospodaření České tiskové kanceláře v roce 2009
/sněmovní tisk 75/

Zprávu projednal volební výbor. Usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 75/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pan poslanec Petr Skokan, aby nás informoval o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny.

Pan poslanec Petr Skokan zdá se býti zaskočen, ale opravdu nejde o nic jiného, než abyste nás informoval o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny ke zprávě o činnosti a hospodaření ČTK.

 

Poslanec Petr Skokan: Já jsem se dohodl s panem předsedou výboru, že není potřeba podrobné zprávy, protože to bylo přijato na výboru bez připomínek. Doporučujeme Poslanecké sněmovně, aby usnesení o schválení přijala.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, zahajuji všeobecnou rozpravu. Nemám do ní žádnou přihlášku. Z místa se též nikdo nehlásí, všeobecnou rozpravu ukončuji. Přistoupíme k rozpravě podrobné. Ani do té se nikdo nepřihlásil a nehlásí. I tuto rozpravu ukončuji. Závěrečné slovo nepředpokládám.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu usnesení, kterým Poslanecká sněmovna schvaluje Výroční zprávu o činnosti a hospodaření ČTK v roce 2009 dle sněmovního tisku 75.

O tomto zahajuji hlasování. Ptám se vás, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 133 z přihlášených 132 poslanců pro 86, proti 13. Návrh byl přijat. Usnesení tedy bylo schváleno. Ukončuji projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k další zprávě, kterou je

 

93.
Zpráva o stavu vysílání a činnosti Rady pro rozhlasové a televizní vysílání za rok 2009
/sněmovní tisk 114/

Zprávu projednal volební výbor. Usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 114/1. Prosím, aby se slova ujala zpravodajka výboru paní poslankyně Ivana Levá, aby nás informovala o jednání výboru a přednesla návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, paní poslankyně. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP