(14.10 hodin)

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, jednak vám přeji krásný den a jednak jsem vás chtěl požádat o drobnou změnu v programu této schůze. Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli zasedá porada Bezpečnostní rady státu s hejtmany, chtěl jsem vás požádat o pevné zařazení dvou bodů, které jsou původně pevně zařazeny teď na 14. hodinu, tak bych je rád zařadil pevně na 16.00, nejdříve 16.00 nebo tedy po skončení té Bezpečnostní rady státu. Zároveň dovolte, abych -

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Které body to jsou?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Jsou to body 1 a 2.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ty body 1 a 2 až na 16. hodinu?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, ano.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Aha, dobře tak to budeme hlasovat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: A zároveň jako 3. a 4. bod dnešního programu dovolte, abych navrhl zařadit body, které nebyly projednány na minulé schůzi - jedná se o body pana ministra Kocourka - bod 19, ten byl rozjednán, a bod číslo 27. Jedná se o energetický zákon.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: 19 a 27?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, je to tak.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Jako dnes 3. a 4. bod.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano prosím.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A to myslíte, když vyřadíme ty body první a druhý, jo?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Přeřadíme.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Přeřadíme, no... vy jste navrhoval ten první a druhý dát až na 16. hodinu. Je to tak?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, je to tak.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A teď tady tenhle 19 a 27 navrhujete, jako že bychom jimi začali teď?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ne, ne, ne. Pan ministr tady není, ten je rovněž na Bezpečnostní radě státu, čili jako 3., 4., v tom pořadí, jak to vyjde. Čili po bodu 41 a 43...

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Aha, teď jsem to pochopil, ano.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Bod 44 jsme právě vyřadili, čili po bodu 43.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, opravdu až jako 3. a 4.

 

Poslanec Petr Tluchoř: 3. a 4. bod dnes.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dnes, dobře. Pak jsem ale já tady měl přihlášku paní poslankyně Karolíny Peake.

 

Poslankyně Karolína Peake: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, já prosím o zařazení tisku č. 233, novela insolvenčního zákona, vládní návrh, jako bod číslo 1 a prosím o zařazení 2. i 3. čtení -

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, pardon, já si myslím, že budeme moci zařadit jenom to 2. čtení, a teprve až ho projednáme, tak budeme moci navrhovat třetí.

(Ze sálu se ozývá poslanec Marek Benda, že se vždycky zařazuje obojí.)

Já si myslím, že je zbytečné kvůli tomu vést spor - jako teď zařaďte to druhé a pak, když to bude, zařadíme třetí, takhle to tady děláme. (Ze sálu se ozývají hlasy, že se to dělá tak i tak.) No dobře, tak vy chcete hned hlasovat zařazení 2., 3. čtení, no, a to druhé, to vlastně jenom chcete zařadit 2., 3. čtení insolvenčního zákona.

 

Poslankyně Karolína Peake: S tím, že 2. čtení by proběhlo jako bod číslo 1 dnes.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Hned jako 1. bod. Dobře. (Poslankyně Peake souhlasí a děkuje). Dobře, nějak to uděláme.

A tak teď pan poslanec Pavel Suchánek.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já bych se dohodl s paní kolegyní Karolínou Peake na pořadí -

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, já tady neslyším, já poprosím o trochu klidu (zvoní zvoncem), protože se těžko... Prosím ještě jednou.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Že bych se asi dohodl s paní kolegyní Karolínou Peake. Já bych chtěl navrhnout jako 1. bod zařazení bodu 240 - 2. čtení státních dluhopisů, jejichž projednávání bylo zkráceno na pět dnů, a tato doba již uplynula a je možno tento zákon projednávat. Jako 1. bod. Děkuji. (Hlasy poslankyní Kočí a Peake souhlasně oznamující, že poslanec Suchánek bude první a Karolína Peake až druhá.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vy jste se dohodli, že vy budete první a paní Karolína Peake až druhá. Takže vy budete první. Takže dluhopisy, tisk 240, bychom hlasovali jako první a až po něm tedy návrh paní poslankyně Karolíny Peake, ten insolvenční zákon.

A prosím, ještě paní poslankyně Horníková. Omlouvám se.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Hezké odpoledne, pane předsedající, dámy a pánové, já bych si dovolila navrhnout zařadit napevno dva body, a to na středu, kdy jsou plánovaná 3. čtení. Jako 1. bod bych si dovolila -

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Nejsou plánovaná 3.  čtení.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Pardon, na pátek, omlouvám se. Dovolila bych si navrhnout na pátek jako 1. bod zařadit bod číslo 78 - vládní návrh zákona o výkonu povolání autorizovaných architektů, a je to sněmovní tisk 183, 3. čtení. A na pátek jako 2. bod bod 79 - vládní návrh zákona číslo 40, občanský zákoník, také 3.  čtení, je to sněmovní tisk 188.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Počkejte, to je 79 bod a tisk...

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Jako 1. bod 183 a jako 2. bod tisk 188. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, dobře, oboje třetí čtení ano. Na pátek 1. a 2. bod.

Prosím pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Pane předsedající, paní a pánové, snad se můj návrh setká s pochopením. Navrhuji Sněmovně po dohodě s předkladateli vyřadit z pořadu této schůze 3. čtení novely zákona o ochraně ovzduší, sněmovní tisk 90, pořadové číslo 74. Vyřadit z pořadu schůze.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ochranu ovzduší? Zaznamenávám, ano. Tak. A je to všechno? Tak pokud je to vše, zagonguji a budeme hlasovat ty návrhy, jak tu chodily.

 

Takže první návrh byl návrh poslance Tluchoře, který navrhoval na 16.  hodinu posunout body 1, 2. Je to tak - na 16. hodinu posuneme body 1, 2 - je to tak. Takže prosím vás, ty senátní návrhy zákonů, které tady jsou dva, tady bylo navrženo kvůli nemožnosti účasti posunout na 16.  hodinu.

Zahajuji hlasování, kdo je tedy pro, posunout 1, 2 na 16.  hodinu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 100 - přihlášeno 168, pro hlasovalo 96, proti 24, takže to bylo přijato.

 

Pak tady bylo navrženo, abychom jako 3. a 4. bod, ale je to jasné, jak to je, zařadili body 19 a 27 - myslím, že to chápeme (hlasy ze sálu, že to trvalo), ale teď už to víme, takže jako 3. , 4. bod body 19, 27.

Zahajuji hlasování, kdo je pro jako 3., 4. bod body 19, 27, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 101 - přihlášeno 168, pro hlasovalo 126, proti 6, takže toto bylo přijato.***




Přihlásit/registrovat se do ISP