(9.40 hodin)
(pokračuje Němcová)

První hlasování je tedy o návrhu usnesení hospodářského výboru, které nám bylo předloženo.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 233. Kdo je pro tento návrh? Pardon, ještě stanoviska. (Ministr i zpravodajka souhlasí.) Souhlasná. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 233, přítomno 151, pro 102, proti 3. Tento návrh jsme tedy přijali.

 

Nyní můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 184, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování číslo 234. Kdo je pro tento návrh? Hlasování je o celku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 234, přítomno 151, pro 108, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji též paní zpravodajce.

 

Můžeme se věnovat dalšímu bodu a tím je bod

 

143.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 22/1997 Sb.,
o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění
některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 180/ - třetí čtení

Pan ministr Martin Kocourek je na svém místě, též zpravodaj hospodářského výboru, pan poslanec Zbyněk Stanjura. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny jako sněmovní tisk 180/2.

Otevírám rozpravu. Nemám do ní žádnou přihlášku. Hlásí se, prosím, někdo? Nehlásí. Rozpravu tedy končím a prosím pana zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování. Pan poslanec Zbyněk Stanjura má slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Vážená paní předsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové, návrh na zamítnutí zákona nebyl podán. Hospodářský výbor doporučil pozměňující návrhy, které máte v uvedeném tisku. Ve druhém čtení nebyly předneseny žádné další pozměňující návrhy.

Navrhuji tento postup: Nejprve budeme hlasovat o usnesení hospodářského výboru a potom o zákonu jako o celku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano. Děkuji. Není námitka proti tomuto postupu.

 

Budeme tedy hlasovat nejprve o návrhu usnesení hospodářského výboru. Stanoviska ještě, prosím. (Ministr i zpravodaj souhlasí.)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 235. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 235, přítomno 149, pro 106, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o celém návrhu zákona. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 180, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování pořadové číslo 236. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 236, přítomno 148, pro 120, proti 5. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji též panu zpravodaji. Tím jsme se vypořádali s bodem číslo 143, sněmovním tiskem 180. Končí jeho projednávání.

 

Je před námi další bod. Je to

 

146.
Vládní návrh zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu části schodku
státního rozpočtu České republiky za rok 2009 převyšujícího rozpočtovaný schodek
/sněmovní tisk 169/ - třetí čtení

O úvodní slovo poprosím - nebo ani ne tak o úvodní slovo, ale o přítomnost - pana ministra Miroslava Kalouska. Je určitě přítomen, doufám, že se dostaví co nejdříve. Zpravodajem rozpočtového výboru je pan poslanec Pavel Suchánek. Prosím, aby též zaujal místo u stolku zpravodajů. Návrh na zamítnutí, ani pozměňovací návrhy předneseny nebyly.

Otevírám rozpravu. Prosím, kdo se do této rozpravy hlásí? Písemné přihlášky nemám. Nehlásí se nikdo. Rozpravu tedy končím. Budeme moci hlasovat o návrhu zákona.

 

Vzhledem k tomu, že nebyly podány žádné pozměňovací návrhy, návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu části schodku státního rozpočtu České republiky za rok 2009 převyšujícího rozpočtovaný schodek, podle sněmovního tisku 169."

Zahajuji hlasování číslo 237. Táži se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti? (Trvalý hluk v sále.)

Hlasování pořadové číslo 237, přítomno 149, pro 81, proti 30. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dámy a pánové, jsme ve třetích čteních. Probíhá tady hlasování. Já důrazně všechny žádám, aby věnovali svou pozornost tomu bodu, který je projednáván! Děkuji.

 

Můžeme pokračovat v našem pořadu. Skončili jsme bod 146, sněmovní tisk 169, a budeme se věnovat bodu

 

98.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti
se stanovením kapitálových požadavků a postupů dohledu nad bankami,
spořitelními a úvěrními družstvy a obchodníky s cennými papíry
/sněmovní tisk 98/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí Miroslav Kalousek. Již je přítomen. Zpravodajem výboru rozpočtového je pan poslanec Radim Fiala. Pro třetí čtení bude zastoupen panem poslancem Vladimírem Vilímcem. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 98/2.

Otevírám nejprve rozpravu. Ptám se, kdo se do ní hlásí. Pan ministr financí Miroslav Kalousek má slovo jako první.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Děkuji za slovo. Dámy a pánové, chci poděkovat rozpočtovému výboru za projednání. Chtěl bych říci, že souhlasím se všemi pozměňujícími návrhy, které jsou obsaženy v usnesení rozpočtového výboru, a tak aniž bych do toho chtěl zpravodaji mluvit, bude-li Sněmovna souhlasit, můžeme o usnesení rozpočtového výboru hlasovat en bloc.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji vám, pane ministře. Prosím o další přihlášku do rozpravy. Není-li žádná, končím rozpravu.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby se ujal slova.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Vážená paní předsedkyně, kolegyně a kolegové, nejprve chci oznámit, že návrh na zamítnutí sněmovního tisku 98 nebyl podán. Ve druhém čtení byl podán jediný návrh, a to návrh rozpočtového výboru, ale také byla ještě načtena legislativně technická úprava odstraňující nesoulad čísla bodu a čísla článku v usnesení rozpočtového výboru. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP