(Ve 12 hodin místopředseda Zorálek sdělil, že poslanecký klub TOP 09 požádal o půlhodinovou přestávku na jednání klubu. Na základě této žádosti se rozhodl vyhlásit zároveň přestávku na oběd do 13 hodin. Ve 13 hodin místopředseda Zorálek sdělil, že byl požádán klubem ODS o pozdržení začátku jednání Sněmovny o 15 minut, protože ještě bude tisková konference. Začátek jednání byl stanoven na 13.15 hodin. Jednání pokračovalo ve 13.16 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, slíbil jsem 13.15, už je 13 hodin 16 minut, tak vás prosím, abychom se vrátili k jednání Sněmovny.

My jsme skončili tím, že byly předneseny návrhy na změnu pořadu schůze, které jsme ještě nehlasovali, takže určitě ještě musíme provést tyto kroky. Já zazvoním. (V sále je hodně prázdných míst.)

Budeme hlasovat návrhy, které tady zazněly. Myslím, že další nebyly, pouze ty dva - paní poslankyně Bubeníkové a pana poslance Stanjury. (Zvoní.)

Prosím, aby se dostavili ti, co chybějí, do sněmovny, protože tady ještě vidím prázdná místa.

Budeme tedy hlasovat o návrzích na změnu pořadu. Připomenu vám, že první návrh přednesla paní poslankyně Bubeníková. On se týkal občanského zákoníku, tisku 184, a paní poslankyně Bubeníková navrhla, aby tento text ve třetím čtení byl zařazen jako první v hlasování třetích čtení v pátek ráno.

Vy se přesto hlásíte? (Přicházející poslanec Vidím: Kvůli volbám.) Kvůli volbám, tak prosím, to můžete.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji. Pane předsedající, paní a pánové, dovolím si oznámit Poslanecké sněmovně, že celý volební blok proběhne zítra ve 12 hodin 30 minut. Tak jak jsme zařadili na tento čas původně pouze dvoje volby, tak tam proběhne celý volební blok - zítra ve 12.30. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, rozumím. Vlastně ten náš dneska zanikl, ten před tou obědní přestávkou, takže máme druhou šanci, která bude zítra před polednem.

 

Takže dnes tedy - opakuji - začneme hlasováním o změně v pořadu, který navrhla paní poslankyně Bubeníková. Text 184, třetí čtení, jako první v pátek v pořadu třetích čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, takto zařadit ten text 184, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 159. Přihlášeno bylo 172, pro hlasovalo 100, proti 13, takže ten návrh byl přijat.

 

A pak tu byl podobný návrh pana poslance Stanjury, kterému se jednalo o tisk 180, nějaké technické požadavky, a navrhoval také zařadit tento bod - tedy nechal bych to hlasovat jako druhý bod v bloku třetích čtení taky v pátek ráno.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit text 180 jako druhý bod v pátek v třetím čtení? Stiskne tlačítko, kdo souhlasí - a zvedne ruku - s tímto zařazením. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 160. Přihlášeno je 172, pro hlasovalo 85, proti 22. Takže takto by to vypadalo, že to neprošlo.

 

(Poslanec Vidím jde kontrolovat sjetiny hlasování: Momentíček.)

Prosím o chvilku strpení, zřejmě proběhne kontrola hlasování.

Je tady návrh na odhlášení? Takže vás všechny odhlašuji v této chvíli. Prosím, abyste se, kdo chcete, znovu přihlásili.

Takže bude tady nějaká reklamace. Pan poslanec Svoják.

 

Poslanec Igor Svoják: Pane předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, já bych chtěl zpochybnit hlasování. Na sjetině mám křížek, a hlasoval jsem pro.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak pan poslanec Svoják zpochybňuje hlasování a budeme hlasovat nejdříve o jeho námitce.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí námitky pana poslance Svojáka, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 161. Přihlášeno 167, pro 134, proti 14. Námitka byla přijata.

 

Takže budeme to hlasování opakovat. Budeme opakovat hlasování o návrhu pana poslance Stanjury, abychom tisk 180 zařadili ve třetím čtení jako druhý v pátek ráno v pořadu třetích čtení. Takže znova toto hlasování.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, takto zařadit ten tisk ve třetím čtení jako druhý v pátek, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 162. Přihlášeno je 170, pro hlasovalo 97, proti 30. Takže tento návrh na změnu pořadu byl přijat a tím jsme ukončili hlasování o návrzích všech, které vlastně byly podány na změnu pořadu, pokud se nemýlím. ***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP