(14.20 hodin)
(pokračuje Kováčik)

Vyzvali jsme současně pana ministra, pokud nechce přestat hrát hru na výdrž, aby odstoupil a aby to vyjednávání přenechal někomu jinému. Vyzvali jsme také celou vládu, která rozhoduje ve sboru, aby se touto velmi nebezpečnou situací se vší vážností zabývala ještě teď, ještě v době, kdy je možno nejhoršímu kolapsovému stavu předejít.

Proto mi dovolte, abych jménem poslaneckého klubu KSČM sdělil, že budeme podporovat návrh pana kolegy Ratha na zařazení onoho bodu, a prosím vás všechny, komu leží na srdci naše zdravotnictví, komu leží na srdci pacienti, komu leží na srdci spokojenost občanů, aby tak učinili také a aby umožnili situaci probrat celé Poslanecké sněmovně.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já tady zvoním gongem do kuloáru, protože to jsou zřejmě všechny návrhy, které jsme dostali k hlasování.

Ještě se hlásí pan poslanec Suchánek, takže prosím ještě jeden návrh.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo. Pane předsedající, dámy a pánové, já bych chtěl navrhnout na dnešní den jako první bod druhé čtení vládního návrhu zákona o státním dluhopisovém programu, jelikož už byl v rozpočtovém výboru projednán. Je to tisk 169. A pokud by tento návrh prošel, tak navrhuji zařadit tento bod ve třetím čtení jako -

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte, já teď neslyším. Vy jste to navrhoval jako první bod dnešního programu?

 

Poslanec Pavel Suchánek: Dnes odpoledne druhé čtení tisku 169 zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu dluhu z roku 2009. A pokud tento návrh projde, tak navrhuji jako podmíněný návrh zařadit -

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já vám opravdu špatně rozumím, ať je tady trochu větší ticho, protože to obtížně chytám. Omlouvám se. Prosím, ještě jednou.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Pokud by tento návrh prošel, tak tento tisk 169 zrovna podmíněně navrhuji jako první bod třetích čtení v pátek.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Třetích čtení. To je vlastně zařazení nových bodů, takže musíme hlasovat i zařazení nových bodů, a pak tedy zařazení do pořadu schůze. Dobře. Můžeme to hlasovat.

Ještě někdo se hlásí s návrhem? Prosím, pan poslanec Gazdík.

 

Poslanec Petr Gazdík: Dobrý den. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dovoluji si poprosit o zařazení třetího čtení tisku číslo 115 do bloku třetích čtení v pátek 17. 12. na pořad této schůze. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Počkejte, třetí čtení, 115, do bloku...

 

Poslanec Petr Gazdík: Do bloku třetích čtení v pátek 17. 12. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanče, mohl byste nám ještě sdělit, co to je, ten bod 115?

 

Poslanec Petr Gazdík: Je to bod spotřební daň.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Spotřební daň. Třetí čtení. Dobrá. To budeme také hlasovat. A nyní snad máme všechno pohromadě. Můžeme začít.

 

Nejdřív budeme hlasovat návrh pana poslance Vidíma. To byl návrh, abychom zařadili na čtvrtek ve 12.45 volební body. Jednalo se nejdřív o dva volební body, to je změna v orgánech Sněmovny a druhý asi vedení stálé komise pro práci Sněmovny. Byla to tato komise. Ano. Tyto dva body plus event. body, které nebudou úspěšné ve volbách, které budeme konat ve středu před polednem. Takže tyto dva plus ty neúspěšné ze středy zařadit na 12.45 ve čtvrtek. To je první, který hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu na 12.45 volby na čtvrtek? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 139, přihlášeno 170, pro hlasovalo 159, proti 2. Takže to bylo přijat.

 

Teď máme tady návrh pana poslance Mencla. Já vám jenom připomenu, že to byly body 122 až 126. Byly to body Výroční zpráva o hospodaření Českého rozhlasu za rok 2009, pak Výroční zpráva Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu za rok 2009, pak Výroční zpráva o hospodaření České televize za rok 2009, Výroční zpráva o činnosti České televize 2009 a nakonec Zpráva o stavu vysílání a činnosti Rady pro rozhlasové a televizní vysílání za rok 2009, tisk 114. Tyto body navrhoval pan poslanec Mencl zařadit ve středu odpoledne po teď pevně zařazených bodech. To teď hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to takto zařadit, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 140, přihlášeno 170, pro hlasovalo 149, proti 8. Takže tento návrh byl přijat.

 

Pak tady byl návrh pana poslance Davida Ratha. Přečtu název toho bodu. Informace ministra zdravotnictví o aktuální situaci ve zdravotnictví, především odchodech lékařů a o připravovaných variantách řešení této situace. To je bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení - já se omlouvám, to je zmatečné. Já totiž nevím, kam to vlastně zařazujeme. V pátek po pevně zařazených bodech. Promiňte, teď jsem si to neuvědomil. Já jsem to neřekl. Teď to bylo zmatečné, tohle neplatí. Budeme to hlasovat ještě jednou.

 

Ještě jednou. Tento bod, zpráva ministra zdravotnictví, bude na pátek po pevně zařazených bodech. Je to tak.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit na pátek, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 142, přihlášeno 169, pro hlasovalo 68, proti 72. Tento návrh přijat nebyl.

 

Budeme pokračovat. Máme tu návrh pana poslance Suchánka, který navrhl zařazení nových bodů druhé a třetí čtení tisku 169. To je vládní návrh zákona o dluhopisech. Takže to budeme hlasovat.

 

Nejdřív hlasujeme zařazení těchto dvou bodů do pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit tyto dva body do pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 143, přihlášeno je 170, pro hlasovalo 100, proti 13. Tento návrh byl přijat. Body jsou zařazeny do pořadu schůze.

 

Pak jste navrhoval zařadit druhé čtení jako první bod dnes a třetí čtení jako první bod v pátek do pořadu třetích čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tisk 169 jako první bod dnes a třetí čtení tohoto bodu jako první bod v pátek ráno v pořadu třetích čtení? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 144, přihlášeno je 170, pro hlasovalo 98, proti 18. Tento návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP