(17.00 hodin)
(pokračuje Drábek)

Odpověď na poslední otázku: Docent Kahoun je dlouholetým pracovníkem České správy sociálního zabezpečení, několik let ředitelem okresní pobočky České správy sociálního zabezpečení v Českých Budějovicích. Byl jmenován, a tak to stojí v jeho jmenovacím dekretu, do doby proběhnutí výběrového řízení na tuto pozici.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Má pan poslanec Paroubek doplňující otázku na pana ministra Drábka? Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jiří Paroubek: Myslím, že spokojen být nemůžu, ale pan ministr v těch dvou minutách, které si vzal místo pěti minut, tak asi toho víc nemohl říci.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Pan ministr si přeje ještě vystoupit.

 

Ministr práce a sociálních věcí ČR Jaromír Drábek Mně je líto, že pan poslanec Paroubek to hodnotí tak, že jsem toho mnoho neřekl. Já jsem přesvědčen, že jsem zodpovědně odpověděl vyčerpávajícím způsobem na všechny čtyři otázky, a znovu jenom zopakuji, že s kterýmkoli poslancem jsem připraven tuto záležitost diskutovat i mimo oficiální interpelaci.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Tím končí tato interpelace a následuje další interpelace pana poslance Jiřího Paroubka. Tentokrát opět na pana ministra Miroslava Kalouska. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jiří Paroubek: (Z lavice) Už vcelku nemám co říci.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Tak potom budeme postupovat ve smyslu jednacího řádu, kdy mimo jiné člen vlády může vystoupit, kdykoli o to požádá. Prosím.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek I když už přímo nejsem interpelován jako člen vlády, protože to skutečně byl spor mezi poslanci, nikoli otázka poslance Poslanecké sněmovny a člena vlády, rád bych řekl něco, co mi nedělá problém říci, protože to tak cítím.

Pane poslanče Paroubku, na podzim roku 2009, kdy jsem se dopustil výroku o zbytnělém egu z kolotočářsko-veksláckého prostředí, učinil jsem tak v rozjitřené atmosféře, když jste oznámil stanovisko sociální demokracie, že nepřistupujete na dohodu o předčasných volbách. Při tom výroku jsem ne úplně zvládl svoje emoce, ten výrok nebyl úplně fér vůči vám a především - a to mne mrzí nejvíc - nebyl úplně fér vůči vašim blízkým a vaší rodině, kteří se tím oprávněně mohli cítit dočteni a nemohli a nemohou se bránit. Prosím, abyste jim tlumočil moji omluvu. Vám se omlouvám tady. (Potlesk části poslanců)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Následuje interpelace pana poslance Jiřího Paroubka na ministra Jaromíra Drábka. Pan poslanec Jiří Paroubek si nepřeje tuto interpelaci položit, a tudíž jsme vyčerpali veškerý program ústních interpelací pro dnešní odpoledne.

Kolegyně a kolegové, nyní vyhlásím přestávku do 17.15 hodin, kdy budeme pokračovat v projednání mezinárodních smluv. Prosím vás i kolegy, kteří nás poslouchají ve svých kancelářích, abychom se tady sešli v 17.15 hodin v hojném počtu. Taktéž chci upozornit všechny zpravodaje ke zmíněným smlouvám - jedná se o body 42 a poté 44 až 51. V případě, že budeme pracovat efektivně, tak si myslím, že naše jednání nebude dlouhé. Děkuji a vyhlašuji přestávku do 17.15 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 17.03 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP