(13.00 hodin)
(pokračuje Rath)

Prostě tak prosím vystupte tady, pane Šnajdře, a řekněte pravdu! Konečně přiznejte barvu! (Nesouhlasné hlasy zprava.) Prosím, udělejte to a bude přece jasné. Tak vystupte a řekněte, jak jste napojen na firmu PrimeCell, jak firma žádá o evropské dotace, jak jste uvedli vládu v omyl! Protože -

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, já vás přeruším. I se stanoviskem poslaneckého klubu byste měl vystupovat k bodu. (Nesouhlasné hlasy zleva.) Ano, se stanoviskem poslaneckého klubu se vystupuje k bodu, bohužel, přečtěte si jednací řád. Je to tak.

 

Poslanec David Rath: Děkuji. Samozřejmě se to týká bodu privatizace, protože ta souvisí s privatizací, rušením zdravotnických ústavů, protože ty samozřejmě tak, jak byly rušeny, tak některé činnosti jsou privatizovány. Takže myslím si, že je potřeba vědět, komu patří firmy, které dostávají tyto státní zakázky, které privatizují tyto činnosti, které jsou pro stát klíčové, důležité a nezbytné. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Máme 13 hodin. Mám zde dvě faktické poznámky. Jednu pan poslanec Exner, druhou pan poslanec Tluchoř. Paní ministryně, budete v pořadí, bohužel. Pan poslanec Exner má slovo s faktickou poznámkou.

 

Poslanec Václav Exner: Pane předsedo, vážení členové vlády, přestože schůzi svolala sociální demokracie, tak si myslím, že není potřeba uvádět věci, které nejsou tak, jak jsou. Já osobně chci upozornit pana poslance Ratha, že znám nejméně dva profesory, kteří byli vyhozeni z práce po roce 1990. Jeden v oboru lékařských věd a jeden v oboru přírodních věd.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Nyní pan poslanec Tluchoř s faktickou a to bude poslední vystupující před polední pauzou.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já opravdu jen velmi krátce dvě poznámky. První poznámka se týká toho, že kdyby tady pan poslanec a hejtman Rath po sedmdesáté sedmé neopakoval název firmy a neptal se, kdo je jejím vlastníkem, tak by se možná vystoupení pana náměstka Šnajdra dočkal, protože je první přihlášený v řadě, nebo jeden z blízko přihlášených. Já si myslím, že možná dokonce byla snaha se prožvanit k té 13. hodině, abychom se na to vystoupení nedostali. Dobrá.

Ale hlavně chci ocenit jeho upřímnost, když tady mluvil o opravdovém názvu dnešní schůze. Ano, tohle - protože on navrhoval jinou variantu, že si taky můžeme svolat schůzi pomluvy a drby - tohle je schůze pomluvy a drby Davida Ratha. Děkuji. (Potlesk zprava.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pan poslanče. Nyní přeruším naše jednání do 14.30 hodin. Přeruším taktéž projednávání tohoto bodu do 14.30 hodin. Ve 14.30 hodin budeme pokračovat tímto bodem a v pořadu 77. schůze. Děkuji a přeji dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 13.03 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP