(14.30 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nejprve budeme hlasovat o návrzích z grémia, a to abychom dnes jako první bod projednávali bod číslo 197, návrh pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2010.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 241 z přihlášených 188 poslankyň a poslanců pro návrh 170, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Další návrh z grémia byl, že ve čtvrtek 4. února předřadíme blok smluv, první čtení, před již pevně zařazené body, to znamená před bod číslo 56.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 242 z přihlášených 189 poslankyň a poslanců pro návrh 179, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

To byly všechny návrhy z grémia. Nyní budeme hlasovat o vašich návrzích, jak byly jednotlivé návrhy předkládány.

 

Nejprve pan poslanec Kováčik navrhl, aby bod číslo 86, sněmovní tisk 788, byl zařazen zítra jako první bod. Je tomu tak? (Ano.)

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 243 z přihlášených 190 poslankyň a poslanců pro návrh 82, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní jsem byl upozorněn, že zde není přítomen předseda vlády ani žádný z místopředsedů. Já jsem dostal informaci, že pan premiér je na nějakém jednání a měl by se dostavit kolem 14.30 hodin. Nedostavil se, takže budu bohužel muset přerušit naše jednání, než se dostaví pan premiér nebo někdo z místopředsedů. Z místopředsedů se asi nikdo nedostaví, protože pan místopředseda Kohout je hospitalizován a pan místopředseda Barták je na zahraniční cestě.

Ještě pan poslanec Miroslav Svoboda nám chce něco sdělit. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji za slovo, pane předsedo. Vážená vládo, kolegyně a kolegové, já se omlouvám, že vás zdržuji, ale měl jsem pozitivní snahu ve smyslu hlasování a byl jsem upozorněn, že na sjetině mám opačné stanovisko. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vznášíte tedy námitku proti hlasování. Kolegyně a kolegové, o této námitce nechám hlasovat, až budeme pokračovat. Námitka zazněla, nechám o ní hlasovat až bude přítomen pan předseda vlády.

Přerušuji jednání zatím do 14.50 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 14.34 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP