(Ve 14.49 hodin oznámil předseda PSP, že se přestávka prodlužuje do 15.10 hodin. Jednání pokračovalo v 15.10 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat, protože pan premiér už je na cestě do jednací síně. Nejprve budeme hlasovat o námitce pana poslance Miroslava Svobody, který vznesl námitku proti předchozímu hlasování. Počkám, než se kolegyně a kolegové dostaví do jednací síně, a budeme o námitce hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Svobody, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 244 z přihlášených 192 poslankyň a poslanců pro návrh 121, proti 14. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o návrhu pana poslance Kováčika, a to že bod č. 86, sněmovní tisk 788, zařadíme na zítra 3. 2. jako první bod. Napřed vás odhlásím a poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Počkám, než se ustálí kvorum...

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kováčika, aby bod 86, sněmovní tisk 788, byl zařazen na středu 3. 2. jako první bod.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 245 z přihlášených 190 poslankyň a poslanců pro návrh 77, proti 82. Konstatuji, že návrh byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kováčika a ten navrhl, aby bod č. 99, sněmovní tisk 939, byl zařazen jako druhý bod na středu 3. 2.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 246 z přihlášených 190 poslankyň a poslanců pro návrh 107, proti 56. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále pan poslanec Carbol navrhl v podstatě totéž, takže jeho návrh je nehlasovatelný.

Pan poslanec Braný navrhl... Chvíli počkám, protože registruji problém s hlasovacím zařízením.

 

Poslanec Aleš Rádl: Já se tedy omlouvám Poslanecké sněmovně, ale musím zpochybnit předchozí hlasování, protože mi teď podvakrát vůbec nefungovalo hlasovací zařízení, vůbec nereagovalo na moje mačkání. Takže zpochybňuji to předchozí i tohle hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, vznášíte námitku, pane poslanče. Já se jen ujistím, jestli je všechno v pořádku, a můžeme hlasovat. Není, takže chvíli počkám...

Takže vyhlásím pětiminutovou pauzu do 15.20 hodin na opravu hlasovacího zařízení a poté budeme hlasovat o námitce pana poslance Rádla.

 

(Jednání přerušeno v 15.16 hodin.) ***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP