(9.20 hodin)

 

Poslanec Václav Exner: Pane místopředsedo, členové vlády, dámy a pánové, já jdu jenom s připomenutím. My jsme včera zařadili na dnešní pořad bod 162, který se týká dohody mezi Českou republikou a Evropskou organizací pro využívání meteorologických družic, sněmovní tisk 965. Když jsem žádal o toto zařazení, žádal jsem, aby byl zařazen dnes po pevně zařazených bodech dopoledne, v případě, že to nevyjde, odpoledne. Upozornil mě pan ministr životního prostředí Dusík, že na odpoledne už jako varianta to uvedeno není, proto jenom připomínám svůj návrh tak, jak byl hlasován - aby pokud se bod 162 nestihne dopoledne, aby byl projednáván odpoledne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: To je to samé, co bylo navrhováno teď. Kdyby se nestihl, aby se hlasoval odpoledne pevně.

 

Poslanec Václav Exner: Já jsem to včera, pane místopředsedo, navrhl tak, aby to bylo zařazeno v té době po pevně zařazených bodech. A to ať už dopoledne, nebo odpoledne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já jen říkám, že když můžeme hlasovat pana poslance Hovorku, tak můžeme stejně hlasovat i ten váš návrh. On je identický, akorát se týká jiného bodu.

 

Poslanec Václav Exner: Já se ovšem domnívám, pane místopředsedo, že už není co hlasovat, protože tak jsme to včera už podle mého názoru odhlasovali. Já to jenom připomínám, aby potom nedošlo k problémům.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já si myslím, že se asi neodhlasovalo to, že v případě, že se neodhlasuje dopoledne, tak že se bude dělat odpoledne. To asi odhlasováno není.

 

Poslanec Václav Exner: Pane místopředsedo, my jsme včera odhlasovali návrh poslance Exnera. Další upřesnění nebylo. Takže se domnívám, že jsme to odhlasovali tak, jak jsem ho přednesl.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, vy jste to hlasoval jako po pevně zařazených bodech a nebylo jasné, kdy to přijde na řadu. Takže vy si myslíte, že to odhlasované je. Dobře. Už tomu rozumím. Takže to jenom připomínáte a hlasovat to nechcete. Pochopil jsem dobře?

Má ještě někdo něco do změny programu? Pokud už tedy nikdo nic nenavrhuje, tak budeme hlasovat. Budeme hlasovat návrhy, jak byly předkládány.

 

Nejdřív byl tady předložen návrh pana poslance Koníčka. To byl návrh, abychom pevně zařadili na pátek po bloku třetích čtení bod 165, Současná situace na NKÚ.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod o současné situaci na NKÚ na pátek po třetích čteních, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 135. Přihlášeno 182, pro hlasovalo 135, proti 11, takže návrh poslance Koníčka byl přijat, zařazeno.

 

Teď tu byl návrh pana poslance Kalouska, který se týkal bodu číslo 54, tisk 922. To je návrh poslanců, snížení příspěvků politickým stranám. Pan poslanec Kalousek navrhoval, aby se to zařadilo v pátek taky po bloku třetích čtení, takže za návrh pana poslance Koníčka to teď vychází.

Hlasujeme. Kdo je pro, zařadit na pátek také jako druhý bod snížení příspěvku, návrh poslance Kalouska, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 136. Přihlášeno je 185 poslanců, pro hlasovalo 24, proti 21. Tento návrh byl zamítnut.

 

Máme tu další. Návrh pana poslance Šplíchala, to byl tisk 756 a bod v programu je to 11. To je podpora sportu. Pan poslanec Šplíchal navrhoval stáhnout z programu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro stažení z programu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 137. Přihlášeno je 187, pro hlasovalo 181, proti 1, takže to bylo staženo z pořadu schůze.

 

Pak tu byl pan poslanec Plachý. Jednalo se o bod 88, Státní fond dopravní infrastruktury. Šlo o to střednědobý výhled, zařadit na pátek jako první bod. Dokonce to bylo navrhováno před třetí čtení. Nicméně Sněmovna může všechno, tak to budeme hlasovat, jak to pan poslanec navrhl.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod jako první bod v pátek ještě před třetí čtení. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 138. Přihlášeno je 189, pro hlasovalo 164, proti 1. To bylo také přijato.

 

Pak tady byl pan poslanec Šoltys a ten navrhoval stažení bodu 43, to je tisk 811. To je návrh poslanců, zákon podpora sportu. Takže navrhuje také stažení tohoto bodu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro stažení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 139. Přihlášeno je 189, pro hlasovalo 182, proti 2, takže tento návrh byl také přijat.

 

Teď tady byl návrh paní poslankyně Dundáčkové a to bylo vyřadit z pořadu schůze bod číslo 21, tisk 803.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení z pořadu schůze bodu číslo 21, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 140. Přihlášeno 189, pro hlasovalo 176, proti žádný, takže to bylo vyřazeno.

 

Pak tady byl návrh pana poslance Papeže, ten se týkal bodu 90, dotační programy zemědělství, a 166. Pan poslanec Papež navrhoval, abychom to zařadili dnes odpoledne po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, takto pevně zařadit ty dva body, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 141. Přihlášeno je 188, pro hlasovalo 170, proti žádný, takže toto pevné zařazení bylo schváleno.

 

Teď je tu pan poslanec Michal Doktor, bod číslo 163, daně z příjmu, tisk 959. Takže tento bod navrhoval pan poslanec zařadit na odpoledne po 16. hodině, zřejmě za to, co je pevně zařazeno v této chvíli. Dobře.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 142. Přihlášeno je 189, pro hlasovalo 176, proti žádný, takže tohle zařazení na dnes po 16. hodině bylo zařazeno.***




Přihlásit/registrovat se do ISP