(9.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Nyní se mi hlásil pan poslanec Plachý. (Velký hluk v jednacím sále.) Je tady strašný hluk, hluk zezadu, hluk zepředu. Prosím abyste se ztišili. (Zvoní.)

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, navrhuji pevné zařazení bodu 88, kterým je rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2010 a střednědobý výhled na roky 2011 a 2012, sněmovní tisk 921, na tento pátek jako první bod našeho jednání. Krátké odůvodnění.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte, to jako myslíte ještě před třetí čtení?

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Dovolím si navrhnout tento bod opravdu jako první bod našeho jednání, a to vzhledem k jeho významu. Bez schválení rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury by 1. ledna příštího roku de facto skončilo financování významných infrastrukturních staveb v České republice. Podotýkám, že rozpočet fondu momentálně činí 96 mld. Kč, což je částka, která si zasluhuje pozornost, a rozhodně bychom neměli vkročit do nového roku bez schválení rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Není tam žádné rozpočtové provizorium. Bylo by velmi obtížné zahajovat nový rok bez schváleného rozpočtu fondu dopravy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Jde o bod 88, dobře. Prosím pana poslance Šoltyse, který se hlásí jako další.

 

Poslanec Vladimír Šoltys: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové. Dovoluji si navrhnout stažení bodu č. 43, sněmovní tisk 811, z dnešního pořadu schůze. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím vás, ještě důvod.

 

Poslanec Vladimír Šoltys: Důvodem je neprojednání tohoto tisku ve výborech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Nyní paní poslankyně Dundáčková, prosím.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Děkuji. Vážené dámy a pánové, poprosím nyní na chviličku pana předsedu Poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka, aby věnoval pozornost mému pozměňovacímu návrhu, protože se ho bezprostředně týká.

Já se na vás obracím jako zpravodajka tisku 803 návrhu poslance Miloslava Vlčka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 559/1993 Sb., o sídle Parlamentu České republiky, a sice proto, že dnes ve večerních hodinách jako členka delegace při Meziparlamentní unii odjíždím a pokud nedojde k projednání tohoto tisku dnes, nemohla bych splnit svoji zpravodajskou povinnost. Proto vás prosím, abychom zařadili tento tisk č. 803 dnes, původně jsem si myslela, jako první bod, ale zřejmě jako druhý odpolední bod. Jako první odpolední bod máme zařazen bod č. 49. Je-li tomu tak, tak jako druhý bod dnes odpoledne, pokud si sám předkladatel nepřeje tento tisk případně vyřadit z projednávání této schůze Poslanecké sněmovny, a to z toho důvodu, že jej sám zařazoval jako poslední bod prvního čtení, čili nevím, zda s ním má nějaké konkrétní úmysly.

Můj návrh tedy zní, abychom tisk č. 803 bod 21 zařadili jako druhý bod na dnešní odpoledne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, jako druhý bod na dnes odpoledne. Prosím pana poslance Papeže.

 

Jiří Papež Děkuji za slovo. Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych požádal o pevné zařazení bodu č. 90, což jsou národní programy pro zemědělství, a bodu č. 166, což je rozpočet Státního zemědělského intervenčního fondu, na dnešní odpoledne po pevně zařazených bodech.

Jako důvod uvádím to, že bez schválení těchto dvou materiálů by nemohli čeští zemědělci čerpat finanční prostředky, a to včetně nárokových, od 1. ledna příštího roku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Ještě jednou paní poslankyně Dundáčková.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Moc se omlouvám, pane předsedající, že do toho vnáším zmatek, ale po rychlé poradě s předkladatelem tisku 803 stahuji svůj předchozí návrh a navrhuji, aby Poslanecká sněmovna vyřadila tento bod z pořadu této schůze Poslanecké sněmovny. Pan předkladatel netrvá na tom, aby byl tento návrh projednán v prvém čtení právě na této schůzi. Zařadili bychom jej tedy na první lednovou schůzi Sněmovny v příštím roce.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Písemně se ještě přihlásil pan poslanec Michal Doktor k programu schůze. Prosím ještě jeho.

 

Poslanec Michal Doktor: Pane místopředsedo, prosím vás, můj návrh směřuje k sněmovnímu tisku 959, kterým je vládní návrh zákona o daních z příjmu, který upravuje podmínky pro emisi dluhopisů domácnostem. Sněmovna včera svým hlasováním o návrzích, které mění pořad schůze, schválila na dnešek druhé čtení tohoto sněmovního tisku. Usnesení rozpočtového výboru však bylo rozdáno v 15.45 hodin odpoledne, tedy dnes v 15.45 hodin odpoledne pomine lhůta, kdy je možné začít projednávat tento sněmovní tisk, a je zbytečné, aby se zařazení sněmovního tisku 959 vlamovalo do pořadu jednání a posléze bylo odkládání pro nemožnost projednat. Proto navrhuji, aby sněmovní tisk 959 byl zařazen na naše odpolední jednání po 16. hodině.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, to je jasné, tomu rozumím, dobře. A ještě vidím pana poslance Hovorku.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, minulý týden jsme pevně zařadili bod č. 55, sněmovní tisk 926, o Všeobecné zdravotní pojišťovně a zaměstnaneckých zdravotních pojišťovnách, jako první bod po pevně zařazených bodech. Chtěl bych podat ještě podmíněný návrh, že pokud by tento bod nebyl projednán, tak jak jsem se dozvěděl, je zařazen na dnešek pevně po rozpočtu, tak pokud by se ho nepodařilo projednat dnes dopoledne, aby byl zařazen odpoledne po pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Jako kdyby se to nestihlo... Víte, já nevím, jak to hlasovat. Kdyby se to nestihlo, tak ho budeme pevně zařazovat. Nevím, jestli to úplně umím.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Je to podmíněný návrh. Pokud by tento bod nebyl projednán tak, jak byl zařazen, jako první bod po rozpočtu, to znamená jako první bod po rozpočtu dopoledne, aby byl zařazen jako první bod po pevně zařazených bodech odpoledne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Jako první pevně zařazený bod odpoledne, dobře. Sněmovna možná je schopna hlasovat všechno.

Prosím pana poslance Exnera. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP