(18.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám za vaše úvodní slovo. My se s tím nějak vypořádáme.

Prosím pana zpravodaje rozpočtového výboru, tím je pan poslanec Jiří Hanuš, aby se ujal slova a seznámil nás s usnesením rozpočtového výboru, které má číslo 543/Z, ale není to usnesení, je to zpráva.

 

Poslanec Jiří Hanuš: Děkuji za udělení slova. Já bych si dovolil seznámit se zprávou o projednání z 39. schůze rozpočtového výboru, která proběhla 27. května 2009, kdy jsme tento zákon projednali a nakonec rozpočtový výbor nepřijal žádné usnesení. Toť zpráva jako zpravodaje. Dále bych se chtěl přihlásit i do podrobné rozpravy, kde je nutné upravit jedno datum v přechodných ustanoveních, a dále bych navrhl zkrácení lhůty mezi druhým a třetím čtením na 48 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, pane zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu. Přihlášky do obecné rozpravy nemám, takže obecnou rozpravu končím. Otevírám rozpravu podrobnou, do níž se přihlásil pan poslanec Jiří Hanuš, takže mu dávám slovo.

 

Poslanec Jiří Hanuš: Děkuji. Já bych si dovolil předložit jednoduchý pozměňovací návrh týkající se článku 2 Přechodná ustanovení, který nově zní: "Nároky založené tímto zákonem v článku 1 je nutné uplatnit ve formě písemné žádosti u Ministerstva vnitra nejpozději do 31. prosince 2010, jinak nárok zaniká." Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dále jste avizoval žádost o zkrácení projednávání na 48 hodin, takže tomu jest. Hlásí se ještě někdo do podrobné rozpravy? Pokud tomu tak není, podrobnou rozpravu končím a přistoupíme k hlasování.

 

Zazněl návrh na zkrácení lhůty pro třetí čtení na 48 hodin. Všechny vás odhlásím, poprosím o novou registraci. Věřím, že jste se všichni stihli přihlásit. Počkám ještě, až všichni zájemci o hlasování přijdou do sněmovní síně... Zdá se, že mohu zahájit hlasování.

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 61. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 101 poslanců, pro 78, proti 4, takže tomuto návrhu jsme vyhověli.

 

Končím druhé čtení tohoto senátního návrhu s poděkováním panu místopředsedovi Senátu, na kterého se těšíme v pátek, a panu zpravodaji. Hlásí se pan poslanec Petr Tluchoř.

 

Senátor Jiří Liška: Děkuji, vážené poslankyně, vážení poslanci.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, já před vás předstupuji v tuto chvíli pouze se dvěma tématy.

První téma je technická informace o tom, že jako předseda volební komise prodlužuji lhůtu na podávání kandidátů pro tři body. Neznám bohužel jejich přesná čísla, takže to musím přečíst, protože nemám aktualizovaný program. Jedná se o změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Pak se jedná o návrh na volbu tří členů vyšetřovací komise pro vyšetření neoprávněných zásahů do soukromého a rodinného života některých osob uskutečňovaných za účelem nátlaku na členy Parlamentu České republiky. A pak je to bod návrh na volbu předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro vyšetření neoprávněných zásahů a tak dále, tedy stejné komise, kterou jsem doteď zmiňoval.

Pro tyto tři body prodlužuji lhůtu na podávání návrhů do pátku 23. 11. 16 hodin, tedy do tohoto pátku, tak abychom mohli v bloku voleb... (Nesouhlasné hlasy ze sálu.) 23. 10. Pardon, omlouvám se. Už jsem Vánoce viděl blíž. 23. října do 16 hodin, tento pátek. Tento pátek do 16 hodin.

A druhá je prosba vůči vám, abyste prosím respektovali mou žádost o přestávku na jednání poslaneckého klubu do 19 hodin. Děkuji. Hezký večer od teďka.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče, nedal jste mi šanci, abych zahájil projednávání dalšího bodu, k mé velké lítosti. Takže dámy a pánové, tím je dnešní odpolední program vyčerpán. Já vám přeji hezký říjnový večer v Praze a těším se zítra v 9 hodin na shledanou. Budeme moci vyslechnout zprávu vlády přednesenou panem premiérem Janem Fischerem.

 

(Jednání skončilo v 18.25 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP