(Jednání pokračovalo v 16.11 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat. Hlasovací zařízení pana poslance Cyrila Svobody je údajně v pořádku.

Budeme se zabývat návrhem pana poslance Ohlídala zařadit nový bod zřízení sněmovní vyšetřovací komise atd., tak jak jsem to celé četl... fakultě Západočeské univerzity včetně vyšetření role akreditační komise. Tam jsem se přeřekl, takže to jen opravuji. Tento bod chce pan poslanec zařadit na úterý 3. listopadu jako první bod. Pane poslanče, jako první bod? Ano.

Takže zazvoním a počkám, až se poslanci dostaví do jednací síně. Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Ohlídala.

Prosím vás, abyste se všichni přihlásili, protože při opravě hlasovacího zařízení došlo k vymazání všech poslankyň a poslanců (veselost). Prosím vás o nové zaregistrování. Vymazání z hlasovacího zařízení. Počkám, až se ustálí kvorum, a za malou chvíli zahájím hlasování. Ještě zazvoním.

Zdá se, že kvorum se ustálilo.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Ohlídala zřídit vyšetřovací komisi.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 16. Z přihlášených 155 poslankyň a poslanců pro návrh 88, proti 10. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Konečné. Ta navrhla, aby byl zařazen nový bod, a to je informace premiéra - je to tak, paní poslankyně? - České republiky o mandátu vlády k jednání s viceprezidentem USA dne 23. 10. 2009, a tento bod zařadit na čtvrtek 22. 10. Byl by to třetí bod dopoledne.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 17. Z přihlášených 155 poslankyň a poslanců pro návrh 36, proti 30. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále navrhl pan poslanec Bičík nový bod a to je informace vlády o dosavadních výsledcích a dalších záměrech šetření probíhajícího na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni v souvislosti s odhalenými praktikami organizace a ukončení studia a s možností vazby těchto praktik na organizovaný zločin. Tento bod navrhuje pan poslanec Bičík zařadit na 22. 10. dopoledne jako třetí bod. Souhlasí, pane poslanče?

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 18. Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro návrh 97, proti 12. Návrh byl schválen.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Křečka. Ten navrhl, aby byl vyřazen bod číslo 45. Je tomu tak, pane poslanče?

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 19. Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro návrh 88, proti 62. Návrh byl přijat, ale počkáme na kontrolu hlasovacího zařízení a hlasovacích listin.

 

Poslanec František Dědič: Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych zpochybnil toto hlasování, protože moje vůle byla jiná, než je na hlasovacím zařízení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, pane poslanče. Pan poslanec Dědič zpochybnil hlasování, budeme tedy hlasovat o námitce, o které teď zahajuji hlasování. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 20. Z přítomných 170 poslankyň a poslanců pro návrh 137, proti 1. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o návrhu pana poslance Křečka vyřadit bod číslo 45. Prosím o vynulování hlasovacího zařízení.

Zahájím hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 21. Z přítomných 170 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti 71, tento návrh nebyl přijat.

 

Ještě dojde ke kontrole hlasovacích listin.

Pan poslanec Grebeníček se hlásí o slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP