(16.00 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nejprve je návrh pana poslance Sobotky. Navrhuje vyřadit... Pane poslanče, mohu se zeptat - body 21, 22, 23, 24, mám to hlasovat dohromady, nebo každý zvlášť? (Poslanec Sobotka z místa: Dohromady.) Dohromady. Takže vyřadit body 21, 22, 23, 24 z našeho pořadu programu 64. schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 12. Z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 94, proti 67. Návrh byl schválen.

 

Dále pan poslanec Sobotka navrhl, aby bod č. 64 byl zařazen... Kontrola hlasovacích listin, chvíli počkám.

O slovo se přihlásil pan poslanec Langer. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ivan Langer: Pane předsedo, kolegyně, kolegové, už jen pohled na mne v tuto chvíli (řečník má krční límec) je jasným signálem toho, že nejsem zcela způsobilý ovládat své končetiny. Jinými slovy, prosím, byl jsem informován, že na sjetině je nepochybně jiný projev vůle, než byl ten můj nad tímto límcem. Prosím o opakování, resp. zpochybňuji hlasování. Děkuji za pochopení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Pan poslanec Langer vznesl námitku proti hlasování. Zahajuji hlasování o námitce. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 13. Z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 132, proti 6. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o vyřazení bodů. Mezitím vás odhlásím. Poprosím vás, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami. Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Sobotky, který chce vyřadit body 21, 22, 23 a 24. Chvíli počkám, až se ustálí kvorum.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu vyřadit body 21, 22, 23 a 24.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 14. Z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 74. Návrh byl přijat. Body 21, 22, 23 a 24 jsme vyřadili.

 

Dále pan poslanec Sobotka navrhl, aby bod č. 64 byl zařazen na středu 4. 11. jako první bod odpoledne. Je tomu tak? (Poslanec Sobotka souhlasí.) Takže pane poslanče, ten bod by byl šestý, protože jsme tam zařadili pět bodů pana guvernéra České národní banky.

Pan poslanec Gandalovič se hlásí o slovo.

 

Poslanec Petr Gandalovič: Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, zdá se, že je to nakažlivé. Nezpochybňuji hlasování, jen pro účely stenografického záznamu chci říci, že moje vůle byla jiná, než je na sjetině minulého hlasování. Chtěl jsem hlasovat proti, na sjetině mám ano.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, pane poslanče. A děkuji také za vstřícnost.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Sobotky zařadit bod 64 na středu odpoledne jako šestý bod.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 15. Z přihlášených 175 poslankyň a poslanců pro návrh 80, proti 8. Konstatuji, že tento návrh nebyl schválen.

 

Pan poslanec Cyril Svoboda. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Cyril Svoboda: Pane místopředsedo, mně už podruhé nejde hlasovací zařízení. Já jen říkám, že bych hlasoval pro zařazení tohoto bodu. Nezpochybňuji hlasování. Nejde mi hlasovací zařízení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Jen pro stenozáznam. Poprosím pracovníky IT, ať se podívají na hlasovací zařízení pana poslance Cyrila Svobody.

Zatím můžu přejít k dalšímu návrhu - pana poslance Ohlídala. Navrhl zařadit nový bod, a to zřízení sněmovní vyšetřovací komise pro vyšetření důvodů a souvislostí neoprávněného udělování titulů na Právnické fakultě Západočeské univerzity včetně vyšetření role akademické komise a Ministerstva školství při garanci a kontrole kvality vysokoškolského vzdělávání na veřejných a soukromých vysokých školách.

Pan poslanec Sobotka se hlásí.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji, pane předsedo. Já myslím, že v situacích, kdy se opravuje hlasovací zařízení, bývávalo dobrým zvykem v této Poslanecké sněmovně, že se zorganizovala krátká technická přestávka. Myslím, že nás pět minut nezabije.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Vyhlašuji pětiminutovou přestávku do 16.11 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 16.07 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP