(9.10 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji, pane poslanče. Nyní pan poslanec Husák přednese své návrhy. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Husák: Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, dovolte, abych požádal o zařazení bodu 30 dle platného programu, sněmovní tisk 844, bod 31, sněmovní tisk 845, bod 32, sněmovní tisk 846, a bod 33 sněmovní tisk 847 jako první body do bloku prvních čtení na pátek 2. 10. 2009. Důvodem je omluvená nepřítomnost předkladatele pana poslance Miroslava Kalouska. To je jeden návrh.

A druhý návrh: Chci požádat o zařazení nového bodu, kterým je žádost o zkrácení lhůt po projednání ve výborech, a týká se to projednaných zákonů v prvním čtení, změna zákona číslo 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, a zákona 353 o spotřebních daních. Žádám o zařazení tohoto bodu o zkrácení lhůt na dnešní den.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Předpokládám, pane poslanče, že nový bod, žádost o zkrácení lhůt pro projednání ve výborech, si přejete zařadit bezpochyby ihned, jako řekněme první bod. Je to velmi krátká technická záležitost, jedno hlasování.

 

Poslanec Jan Husák: Ano, děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji. Oznamuji, že pan poslanec Vojíř hlasuje náhradní kartou číslo 8, a táži se, jestli si někdo z vás přeje přednést návrh na změnu pořadu jednání. Je tomu tak. Pan poslanec Hovorka. Pane poslanče Hovorko, máte slovo.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Dobrý den, vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové. Já bych si dovolil přednést návrh na pevné zařazení bodu. Je to vlastně opačný návrh k tomu, co navrhoval pan kolega Bratský. Jedná se o senátní návrh zákona o loteriích a jiných podobných hrách, sněmovní tisk 722 a dovoluji si přednést návrh na pevné zařazení na dnes za již pevně zařazené body.

Domnívám se, že ten návrh, který tady uvedl pan kolega Bratský s tím, že by tento bod měl být vyřazen s tím, že se připravuje vládní návrh zákona, myslím si, že ten vládní návrh zatím existuje pouze ve věcném záměru a je otázka, do jaké doby tady bude předložen. Takže myslím, že senátní předloha, kterou tady máme již delší dobu, by měla být projednána, a pokud vláda přijde s nějakým řešením, tak se to v průběhu projednávání dá ještě upravit. Takže navrhuji pevné zařazení dnes po pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, bod 84, sněmovní tisk 722. Samozřejmě v případě, že nevyhovíme žádosti pana kolegy Bratského.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, je toto opravdu poslední návrh na změnu dnešního pořadu jednání? Ano, nikdo další si nepřeje přednést svůj návrh. Přikročíme tedy k jednotlivým hlasováním. Nejprve o návrhu organizačního výboru, tedy rozšířit stávající pořad schůze o návrhy smluv v prvém čtení, aněmovní tisky 866, 867, 868, 881, 890 a 891, a zařadit je na dnešní dopolední jednání, a to jako čtvrtý až devátý bod.

S faktickou poznámkou pan kolega Bratský.

 

Poslanec Petr Bratský: Já jsem chtěl jenom upozornit na svůj návrh, který jsem předkládal, že jako čtvrtý bod jsem prosil zařadit zákon o pedagogických pracovnících. Pak by byly pátý až desátý a prosil bych, jestli by bylo možné hlasovat o tom mém návrhu jako prvním.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ne, nebylo, pane poslanče, protože o návrzích hlasujeme tak, jak byly předloženy. Jako první byl přednesen návrh organizačního výboru, a to mými ústy. Samozřejmě váš návrh je hlasovatelný, a bude-li mít k tomu Sněmovna vůli, můžete předběhnout již pevně zařazené body. Vyčkejte.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 112 a táži se, kdo souhlasí s návrhem organizačního výboru. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 104 poslankyň a poslanců pro návrh 102, proti nikdo. Tento návrh byl schválen.

 

Nyní tedy návrh pana poslance Bratského, a to na pevné zařazení sněmovního tisku 886, bodu 37, prvního čtení zákona o pedagogických pracovnících, před právě zařazené body, před mezinárodní smlouvy. Tedy jako čtvrtý bod našeho dopoledního jednání.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 113 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 105 poslankyň a poslanců pro návrh 98, proti nikdo. Návrhu pana poslance Bratského bylo vyhověno. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP