(14.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 62. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Nejdříve bych vás chtěl seznámil a sdělit vám, na čem jsme se dohodli ráno na gremiální poradě a jaké podklady jsme dostali.

Zastupitelstvo kraje Vysočina vzalo zpět sněmovní tisk 777, proto si škrtněte bod číslo 108 návrhu pořadu. O tomto se nehlasuje.

Dále vzal zpět sněmovní tisk 870 jménem všech navrhovatelů poslanec Walter Bartoš. Škrtněte si tedy bod číslo 43 návrhu pořadu. O tomto se taktéž nehlasuje.

Také poslanec Ondřej Liška vzal zpět sněmovní tisk 864. Škrtněte si tedy bod 41 návrhu pořadu. O tom se taktéž nehlasuje.

Pokud jde o celkový průběh projednávání návrhu pořadu schůze, dnešní grémium navrhuje vyhovět písemným žádostem ministrů a poslanců. O změnu požádali:

Pan místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí Jan Kohout požádal o pevné zařazení bodu 97 návrhu pořadu, sněmovní tisk 883, na čtvrtek 1. října jako první bod po písemných interpelacích. Zatím žádné písemné interpelace nejsou.

Dále, pan ministr financí Eduard Janota požádal o pevné zařazení bodů 2 a 3 návrhu pořadu, sněmovní tisky 887 a 888, na úterý 29. září jako první a druhý bod.

Dále, paní ministryně zdravotnictví Dana Jurásková požádala o pevné zařazení bodů 4 a 24 návrhu pořadu, tedy sněmovní tisk 892 a 885, na středu 30. září jako první a druhý bod po bloku třetích čtení.

Hejtman Zlínského kraje Stanislav Mičák požádal o vyřazení bodu 104 návrhu pořadu, sněmovní tisk 64, z pořadu 62. schůze Poslanecké sněmovny.

Také poslanec Miloš Melčák požádal o vyřazení, a to bodů 6 a 28 návrhu pořadu, sněmovní tisk 905 a 580, z pořadu 62. schůze Poslanecké sněmovny.

To je z mé strany vše. Prosím paní poslankyně a pány poslance, abyste se k návrhu pořadu vyjádřili i vy. Slovo jako prvnímu uděluji panu poslanci Sobotkovi, dále se připraví pan poslanec Břetislav Petr. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

Než pan poslanec přijde k řečništi: pan poslanec Hrnčíř má náhradní kartu číslo 13.

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji, vážený pane předsedo. Vážené kolegyně, kolegové, vážená vládo, dovolte mi nejprve, abych navrhl zařadit do programu naší schůze, a to jako pevný bod po pevně zařazených bodech na pátek tento týden, a to je harmonogram projednání státního rozpočtu v Poslanecké sněmovně. Vzhledem k tomu, že rozpočtový výbor už návrh harmonogramu schválil, domnívám se, že Poslanecká sněmovně může tento bod projednat. Navrhuji tedy zařadit v pátek buď jako první bod, nebo jako první bod po pevně zařazených bodech. To je můj první návrh.

Druhý návrh se týká tisku 808 a je to návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon o některých podmínkách sjednávání spotřebitelských úvěrů. Je to zákon, který by měl regulovat některé možné projevy lichvy. Navrhuji, aby byl zařazen jako první bod zítra odpoledne, to znamená ve středu odpoledne jako první bod. Je to stávající bod 32.

Další návrh se týká stávajícího bodu 90, a to je návrh sněmovního tisku 832 na vydání zákona o lobbingu a o změně některých souvisejících zákonů, zákon o lobbingu. Domnívám se, že by bylo vhodné, aby Poslanecká sněmovna urychlila projednávání tohoto návrhu zákona tak, aby tento návrh byl zařazen ve středu odpoledne jako druhý bod. Jedná se tedy o stávající bod 90, tisk číslo 832, zákon o lobbingu.

Třetí návrh, který bych chtěl navrhnout jako třetí bod ve středu odpoledne, je stávající bod číslo 103. Je to senátní návrh zákona, kterým se mění zákon o loteriích a jiných podobných hrách. Tato senátní novela již delší čas čeká na projednání v Poslanecké sněmovně. Na minulé schůzi se opakovaně nepodařilo zařadit tuto novelu na program našeho jednání. Domnívám se, že je vhodná chvíle pro to, abychom zahájili projednávání tohoto senátního návrhu zákona a umožnili jeho propuštění do dalšího čtení. Je to tisk 722, stávající bod 103. Navrhuji jako třetí bod ve středu odpoledne. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Nyní vystoupí pan poslanec Břetislav Petr. Připraví se paní poslankyně Kateřina Jacques.

 

Poslanec Břetislav Petr: Vážený pane předsedo, vážené paní kolegyně a páni kolegové, obracím se na vás jako zpravodaj tisku 857 o pevné zařazení bodů 23 a 26, jimiž jsou sněmovní tisk 857, který se týká označování výbušnin, a tisk 907, dozor nad trhem Evropského společenství, aby byly zařazeny na čtvrtek 1. října jako druhý a třetí bod po odpovědích na písemné interpelace. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP