(13.00 hodin)
(pokračuje Filip)

V rozpravě padl návrh na vrácení návrhu zákona do druhého čtení a byl podpořen několikrát, poprvé padl hned v prvním vystoupení poslance Juraje Ranince. To byl asi první pozměňovací návrh, resp. procedurální návrh, a potom už bych požádal pana zpravodaje, aby řídil hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby se ujal slova.

Podotýkám, že návrh na polední přestávku jsem jako řídící obdržel od poslaneckých klubů vzhledem k tomu, že kromě těchto dvou zařazených bodů máme samozřejmě pevně zařazené body, které máme dnes projednávat, a ty nemůžeme stihnout do 14 hodin ani náhodou. V tomto případě tedy samozřejmě je logické, že budeme dodržovat aspoň základní zásady hygieny práce. Takže v tomto ohledu - samozřejmě mě můžete vystřídat jako řídícího, ale to je návrh, který vzešel z jednání s předsedy poslaneckých klubů nebo alespoň z některých signálů z poslaneckých klubů, protože já jsem předsedy poslaneckých klubů nesvolal.

Tedy můžeme se zabývat, abychom dokončili tento bod, pozměňovacími návrhy. Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil, stejně jako zástupce navrhovatele, to je Senátu. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Vážený pane předsedající, kolegové, kolegyně, myslím, že není třeba schvalovat proceduru. Myslím, že všichni máte tisk 16/3 a můžeme postupovat tak, jak pozměňovací návrhy po sobě následují. Takže první je návrh pana poslance Vojtěcha Filipa.

Jenom ještě mi dovolte malou poznámku k té argumentaci o 199. Nesmíme zapomenout, že součástí faktického fungování této Sněmovny je systém přeběhlíků, takže 199 na věci nic nemění. Ale to jen na okraj.

Lze tedy hlasovat o návrhu pana poslance Vojtěcha Filipa, máte ho před sebou, nebudu ho číst.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane zpravodaji, nejdříve návrh na vrácení do druhého čtení musíme odhlasovat.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Pardon, omlouvám se. Takže návrh na vrácení do druhého čtení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vaše stanovisko, pane zpravodaji? (Negativní.) Pan navrhovatel? Také negativní. Dobře.

 

Zahájím hlasování pořadové číslo 143, ve kterém se ptám, kdo je pro vrácení do druhého čtení. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 143 z přítomných 192 pro 12, proti 133. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme tedy postupovat podle jednotlivých pozměňovacích návrhů. Prosím první návrh a stanovisko.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Je to návrh pana poslance Vojtěcha Filipa. Myslím, že není třeba, abych ho četl. Je věcí Sněmovny, jak se rozhodne.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko, prosím. (Navrhovatel - nesouhlas.) Dobře. Zpravodaj - stanovisko?

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Řekl jsem, že je věcí Sněmovny, jak se rozhodne.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 144 a ptám se, kdo je pro tento pozměňovací návrh pod písmenem A. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 144 z přítomných 193 pro 25, proti 67. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Další návrh je návrh poslance Marka Bendy B1. Jeho součástí je i II, čili tento návrh hlasovat jako jeden celek.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: A stanovisko? (Kladné.) Pan navrhovatel? (Neutrální.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 145 a budeme hlasovat o návrhu pana poslance Marka Bendy. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 145 z přítomných 193 pro 160, proti 11. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Součástí návrhu Marka Bendy byl bod B2, ale ten po nálezu Ústavního soudu je podle mého soudu nehlasovatelný, takže bychom přešli k návrhům...

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Souhlasí pan poslanec Marek Benda? Po včerejším rozhodnutí Ústavního soudu nehlasovatelný. Dobře. Další návrh.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Přešli bychom k návrhům paní poslankyně Bebarové-Rujbrové pod písmenem C. Těch návrhů je několik, ale po mém soudu tvoří celek, takže je třeba o nich hlasovat jako o celku, pokud s tím paní navrhovatelka souhlasí. (Ano.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Navrhovatelka souhlasí. Stanovisko? (Zpravodaj i navrhovatel nesouhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 146. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 146 z přítomných 179 pro 37, proti 993. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Další je návrh pana poslance Michala Doktora. Stejný návrh podala paní poslankyně Kateřina Jacques. Z historického hlediska projednávání těchto návrhů je třeba uznat, že návrh paní kolegyně Jacques byl podán dříve, ale myslím, že to na věci nic nemění. Budeme hlasovat o návrhu poslance Michala Doktora. Nesouhlas. (Navrhovatel nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 147. Ptám se, kdo je pro návrh pana poslance Doktora. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 147 z přítomných 193 pro 15, proti 70. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Další návrh je paní poslankyně Dundáčkové. Já jsem vždycky byl v této Sněmovně pro to, aby imunita byla omezována, ale v této souvislosti tento návrh nemohu podporovat, protože není organickou součástí návrhu, který projednáváme, takže mé stanovisko je záporné. (Navrhovatel nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 148 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 148 z přítomných 193 pro 20, proti 28. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Další je tu návrh paní poslankyně Kateřiny Jacques, ale vzhledem k tomu, že byl přijat návrh pana poslance Bendy, je tento návrh po mém soudu nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Souhlasí paní navrhovatelka? Hlasovali bychom dvakrát o téže věci. Není pravda - dobře, rozhodneme tedy hlasováním.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 149. Ptám se, kdo je pro pozměňovací návrh paní poslankyně Kateřiny Jacques. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 149 z přítomných 193 pro 10, proti 89. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Pane místopředsedo, jsem přesvědčen, že Sněmovna hlasovala o všech pozměňovacích návrzích, takže zbývá poslední, závěrečné hlasování o návrhu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan poslanec Cyril Svoboda.

 

Poslanec Cyril Svoboda: Pane místopředsedo, já jenom prosím před závěrečným hlasováním o přestávku na klub v trvání 30 minut.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tak třicet minut. V tom případě ji spojím s polední přestávkou tu vaši žádost, vyhovím vám a budeme pokračovat v jednání ve 14.30 hodin. Stačí takto? Sejdeme se ve 14.30 a začínáme závěrečným hlasováním o tisku 47.

 

(Jednání přerušeno ve 13.09 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP