(Jednání pokračovalo v 9.31 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, zdá se, že náš velký pomocník už je připraven, myslím tím hlasovací zařízení, takže se přihlaste. Poprosím, abyste použili svých hlasovacích karet a přihlásili se, abychom mohli přistoupit k hlasování.

 

Dámy a pánové, rozhodneme o mém návrhu na zařazení bodu usnesení Poslanecké sněmovny ke státním vyznamenáním, který bychom projednávali jako bod číslo 3 dnes dopoledne.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 432. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 107 poslanců, pro 94, proti 1, takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Skopal navrhuje, aby bod 233 byl projednán jako čtvrtý bod dnes dopoledne.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 433. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 114 poslanců, pro 88, proti 5, takže tento návrh byl přijat.

 

Teď prosím o spolupráci pana poslance Petra Bratského, který navrhuje, aby bod 146 byl vyřazen z dnešního jednání. Je tomu tak? (Ano.)

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko ano. (Hlasování číslo 434.) Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 116 poslanců, pro 80, proti jediný, takže tento návrh pana poslance Bratského byl přijat.

 

Pan poslanec Jan Klas navrhuje, aby body 63 a bod 83 byly zařazeny jako pátý a šestý bod našeho dnešního pořadu. Mohu o jeho návrhu dát hlasovat najednou? Nejsou námitky.

Takže zahajuji hlasování pořadové číslo 435. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Klase, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 116 poslanců, pro 37, proti 10, takže tyto návrhy nebyly akceptovány Poslaneckou sněmovnou.

 

Pan poslanec Soušek navrhuje, aby bod 139, což je sněmovní tisk 698, byl zařazen za pevně zařazené body. Je tomu tak? Je tomu tak.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 436. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 116 poslanců, pro bylo 85, proti 4, takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Jiří Papež navrhuje, aby dnes jako první bod po 11.30, kdy uplyne lhůta, byl zařazen bod 229, což je sněmovní tisk 662.

Rozhodneme v hlasování, které má pořadové číslo 437. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 117 poslanců, pro bylo 81, proti 8. Takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Zajíček nakonec žádný návrh nepřednesl.

 

Pan poslanec Benda navrhuje vyřadit bod 154.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 438. Kdo souhlasí s vyřazením bodu 154, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 118 poslanců, pro 104, proti jediný, takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslankyně Mallotová navrhuje, aby bod 123, což je sněmovní tisk 679, byl projednán dnes jako pátý bod.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 439, které probíhá. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 119 poslanců, pro 87, proti 2. Takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Kratochvíle navrhuje, aby bod 161, což je sněmovní tisk 587, byl zařazen po pevně zařazených bodech dnes.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 440. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 119 poslanců pro 62, proti 6, takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Doktor navrhuje, aby body 159 a 160 byly projednány dnes jako body 5 a 6 v tuto chvíli.

 

Poslanec Michal Doktor: Pane předsedající, vzhledem k tomu, že reflektuji usnesení Sněmovny, kterým jako třetí bod stanovila bod týkající se návrhu na udělení vyznamenání, prosím, aby byly hlasovány jako pořadí 4 a 5. Důvodem pevného zařazení byla i snaha vyhovět programu pana ministra financí, který se musí zúčastnit smutečního obřadu a v dobu stanovenou Sněmovnou by se těžko mohl účastnit projednávání těch věcí.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Já samozřejmě o vašem návrhu dám hlasovat. Pan poslanec Petr Bratský se rozhodl zjednodušit naši situaci?

 

Poslanec Petr Bratský: Děkuji. Já se nerozhodl, rozhodlo za mě hlasovací zařízení, moc se omlouvám. Mám tam úplně opačné znaménko, než jsem hlasoval. Moje vůle byla ne, a mám na sjetině údajně ano, takže zpochybňuji toto hlasování a moc se vám za to omlouvám. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP