(12.10 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Pane zpravodaji, máme ještě nějaký pozměňovací návrh? Prosím.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Ano, nyní se dostáváme k účinnosti zákona. Zde máme dva návrhy. První je označen jako C6 - účinnost k 1. lednu 2010, druhý označen jako D1 - účinnost k 1. červenci 2010. Zde bychom na základě schválené procedury měli provést nejprve orientační hlasování. Návrh, který dostaneme víc hlasů, o něm budeme hlasovat jako o prvním.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Opět odmažu faktické poznámky. Nejprve tedy o datu 1. 1. 2010, pane zpravodaji?

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Já se hlásím k 1. červenci 2010.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Takže nejprve budeme hlasovat o 1. 7. 2010.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 144. Kdo podporuje toto datum účinnosti? Omlouvám se, nezeptala jsem se na stanoviska. Kdo je proti? Pan zástupce předkladatelů negativní, pan zpravodaj kladné.

V hlasování číslo 144 z přítomných 154 poslankyň a poslanců podpořilo 1. 7. 2010 88, proti 20.

 

Protože se jednalo o orientační hlasování, budeme hlasovat i o druhém návrhu, tedy 1. 1. 2010.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 145. Táži se, kdo podporuje tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro tento návrh hlasovalo 68, proti 39.

 

Větší podporu tedy má datum nabytí účinnosti k 1. červenci 2010. Potvrdíme toto následným hlasováním. Je tomu tak, pane zpravodaji? (Zpravodaj: Ano, je to tak.)

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 145. Kdo souhlasí s takto navrženou účinností zákona? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti 17. Tento návrh byl přijat. Pane zpravodaji...

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Vážená paní předsedající, nyní bychom mohli přistoupit k hlasování o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ale vy jste žádal o krátkou pauzu pro kontrolu, zda vše, o čem jsme měli hlasovat, bylo odhlasováno. Je tomu tak, pane zpravodaji?

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Šlo to svižně, myslím, že nebude problém, ale na žádost legislativy jsem byl požádán o pět minut na kontrolu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Samozřejmě. Tedy za pět minut budeme hlasovat o zákonu jako o celku, tedy ve 12.17 hodin.

 

(Jednání přerušeno od 12.13 do 12.18 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážený pane zpravodaji, můžeme přistoupit k závěrečnému hlasování a uvést v život toto povedené dílo. Je tomu tak?

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Dámy a pánové, je mi velkým potěšením, že co se týká procedury, legislativa vyjádřila jednoznačný souhlas, že všechno proběhlo tak, jak proběhnout mělo. Snad jenom jedno upřesnění. V okamžiku, kdy jsme hlasovali pro ten či onen návrh, ostatní návrhy se tímto pádem staly nehlasovatelné. Takže legislativně je to v pořádku, je to čisté, můžeme přistoupit k závěrečnému hlasování, kterému dávám ano.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ještě před tímto závěrečným hlasováním dám slovo zástupci předkladatelů tohoto návrhu zákona panu poslanci Borisi Šťastnému. Vážený pane poslanče, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP