(12.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Ještě se zeptám pana kolegy Vomáčky, neb mám zde jeho technickou... Jedná se bezpochyby o zmáčknutí tlačítka z jiného důvodu než přihlášení se k technické. Dobře.

 

Znovu tedy. Nejprve rozhodneme o návrhu úpravy procedury, tedy o návrhu pana poslance Plevy.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 135. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přihlášených 153 poslankyň a poslanců pro návrh 106, proti 22. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy rozhodneme o proceduře, tak jak ji navrhl pan zpravodaj, s úpravou přednesenou panem poslancem Plevou.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 136. Kdo souhlasí s tím, abychom postupovali dle navržené procedury s přijatou úpravou? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 136, proti 3. Proceduru jsme schválili.

 

Vážený pane zpravodaji, přednášejte nám jednotlivé pozměňovací návrhy, vždy se k nim vyjádřete. O totéž prosím pana poslance Borise Šťastného. Poté budeme hlasovat. Prosím.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Ano, dostáváme se tímto tedy k okruhu jedna, kde budeme hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu hospodářského výboru pod písmenem A. V případě, že by nebyl schválen, museli bychom přistoupit ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu zdravotního výboru pod písmenem B. Vzhledem k tomu, že jsme víceméně pozměňovací návrhy již ve druhém čtení načítali ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu hospodářského výboru, já to chápu víceméně jako formální záležitost a jednoznačně doporučuji hlasovat pro A - hospodářský výbor.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane předkladateli? (Souhlas.) Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 137. kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 152 poslankyň a poslanců pro návrh 137, proti 4. Další hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Takže se dostáváme do okruhu dva a vzhledem k tomu, že respektujeme návrh poslance Plevy, tak budeme hlasovat o návrhu označeném jako C1 až C5. Jedná se o značky týkající se restauračních zařízení. V případě, že by tato varianta nebyla schválena, přistoupili bychom k dalším, tvrdším, až po úplně nejtvrdší. Nejmírnější varianta C1 až C5 - označení restauračních zařízení: kuřácké, nekuřácké prostory pro obě dvě skupiny na výběru jak provozovatelů, tak návštěvníků. Jsem jednoznačně ano.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane předkladateli?

 

Poslanec Boris Šťastný: Já podporuji až od varianty prostřední a další. Čili z mé strany v tomto případě nesouhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 138. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 37. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní nám tedy, pane zpravodaji, řekněte, které další návrhy jsou tímto nehlasovatelné, abychom se dobře orientovali.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Jak bylo avizováno, na základě toho, kterou z variant vybereme, nyní následuje hlasování o zavedení či nezavedení kouření ve vlacích. Jedná se o návrh pod písmenem F1 a F2 varianta jedna. V případě, že tento návrh odsouhlasíme, dáváme tím možnost k zavedení kouření ve vlacích, při nesouhlasu - nesouhlas. V tomto případě jednoznačný nesouhlas. (V sále je soustavný hluk.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Prosím o klid, vážené paní poslankyně a vážení páni poslanci, abychom se orientovali v tom, o čem rozhodujeme. Hlasujeme o pozměňovacím návrhu F1, F2... (Váhá.) Já jsem vás neslyšela. Já se velice omlouvám, pane zpravodaji. Vzhledem k hluku ve sněmovně jsem nezaregistrovala, o kterém pozměňovacím návrhu budeme nyní hlasovat.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Ano, paní předsedající. Aby to bylo přehledné a srozumitelné, zopakujeme to. Budem hlasovat o F1 a F2, varianta jedna. V případě souhlasu zavádíme kouření ve vlacích, v případě nesouhlasu nezavádíme kouření ve vlacích. Jako zpravodaj říkám ne, nesouhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane předkladateli? (Nesouhlas.)

 

Ano. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 139. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 19, proti 118. Návrh nebyl schválen.

 

Ještě se ujistím, že čtyři poslanci, kteří jsou přihlášeni k faktické poznámce, se k této poznámce dostali zmáčknutím zdržovacího se tlačítka, a vymažu je. Pane zpravodaji, jaké další hlasování nás čeká?

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Nyní nás čeká hlasování označené jako D3. Předkladatelem je Boris Šťastný. Víceméně se jedná o určité zpřesnění vyšetření na alkohol a jiné návykové látky. Myslím si, že je to naprosto bezproblémová záležitost. Souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pan předkladatel? (Souhlas.)

 

Ano. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 140. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 70, proti 14. Návrh nebyl schválen. Další prosím.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Následuje hlasování pod písmenem D4. Předkladatel Boris Šťastný. Týká se to úpravy sankcí, je to opravdu úprava, zpřesnění. Opět v tom nevidím žádný problém souhlas. (Předkladatel: souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pan předkladatel souhlas. Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 141. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 6. Návrh byl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Nyní hlasování označené jako GII1 a GII2. Předkladatelem je Jana Rybínová... (Námitka, že má být GI nejdříve.) Pardon, přehlédl jsem. Děkuji za upozornění. GI - legislativně technické. Ano.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pan předkladatel? (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 142. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přihlášených, z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 142, proti 2. Návrh byl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Já se tímto omlouvám kolegyni Janě Rybínové, že jsem to málem popletl. Teď se dostávám k jejímu návrhu. Je označen GII1 a GII2. Je to v podstatě jenom vyprecizování souladu se zákony o policii. Věnovala tomu poměrně hodně času a vychytala určité detaily. Jednoznačné ano.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vaše stanovisko, pane zpravodaji? (Souhlasí.) Pane předkladateli? (Souhlas.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 143. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 127, proti 4. I tento návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP