(Jednání pokračovalo v 15.56 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlásí se pan poslanec Jan Vidím. Dámy a pánové, prosím, abyste zaujali svá místa, která jsou vám zákonem vyhrazena.

 

Poslanec Jan Vidím: Vážený pane místopředsedo, paní a pánové, dovolte mi, abych se stručně zmínil o hlasování pod pořadovým číslem 58. Došlo k tomu, že bylo hlasováno v rámci tohoto jednoho hlasování o vypuštění dvou bodů, a to bodu 69 a 88. Já jsem hlasoval pro a chci toto své hlasování zpochybnit, protože jsem si nepřál vypuštění jednoho z těchto dvou bodů. Proto pro zjednodušení té procedury zpochybňuji zápis z hlasování číslo 58 a poté, pokud by tento můj návrh zpochybnění byl Sněmovnou akceptován, navrhl bych oddělené hlasování o bodech 69 a 88.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, rozumím tomu dobře. Takže přivolám všechny zájemce, odhlásím vás, poprosím o novou registraci. Hlásí se pan poslanec David Kafka.

 

Poslanec David Kafka: Dámy a pánové, dobrý den. V hlasování číslo 59 se výsledek na sestavě liší od mé vůle, a proto zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasování 59, to bylo o návrhu pana poslance Husáka? Bod na vyřazení bodu 114? Dobře. Takže máme tu dva návrhy na zpochybnění - na zpochybnění hlasování 58 a zpochybnění na hlasování 59. Věřím, že se s tím nějak vyrovnáme.

 

Nejprve rozhodneme o námitce pana poslance Vidíma proti hlasování 58. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 60. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 136 poslanců, pro 85, proti 17.

 

Nyní bych mohl dát hlasovat o zpochybnění hlasování následujícího, abychom se nedostali do situace, že by někdo říkal, že zpochybňujeme hlasování až poté, co proběhla nějaká další.

 

Takže pan poslanec David Kafka vyslovil námitku proti hlasování pořadové číslo 59. Kdo souhlasí s touto námitkou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 61. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 148 poslanců, pro 94, proti 14. Takže i této námitce bylo vyhověno.

 

Nacházíme se v situaci, kdy o vyřazení bodu 69 budeme hlasovat zvlášť, o bodu 88 budeme hlasovat zvlášť a vrátíme se na začátek k návrhům pana poslance Husáka.

 

Kdo souhlasí s vyřazením bodu 69, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti vyřazení tohoto bodu? Děkuji.

Hlasování (číslo 62) skončilo, hlasovalo 145 poslanců, pro 113, proti 16. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o vyřazení bodu 88, což je sněmovní tisk 771. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 63. Děkuji. Kdo je proti vyřazení tohoto bodu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 149 poslanců, pro 59, proti 69, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní se vrátíme k návrhu pana poslance Husáka. Hlasování o vyřazení bodu 114 budeme opakovat.

Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Husáka na vyřazení bodu 114, sněmovního tisku 722, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 64, které právě probíhá. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, pro 83, proti 51, návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o zařazení bodu 46. Dobře, proběhne kontrola.

Hlásí se poslanec František Bublan se závažným sdělením týkajícím se posledního hlasování.***




Přihlásit/registrovat se do ISP