(14.50 hodin)
(pokračuje Kasal)

Takže nejprve rozhodneme o tom, že body z bloku smlouvy druhé čtení budou projednávány ve čtvrtek 11. června od 11 do 13 hodin.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 2. Kdo s tímto souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 167 poslanců, pro 141, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Bod 38 návrhu pořadu, což je sněmovní tisk 834, první čtení, by měl být projednáván ve středu 10. června jako první bod odpoledne.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 3. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Pro návrh hlasovalo 86, proti 4 ze 168 přítomných, což znamená, že tento návrh byl přijat.

 

Dále rozhodneme o tom, zda bod 159 návrhu pořadu, což je sněmovní tisk 561 ve třetím čtení, projednáme ve středu 17. června dopoledne jako první bod v bloku třetích čtení.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 4) skončilo. Hlasovalo 169 poslanců, pro 60, proti 54, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Bod 159 v alternativě je navržen hlasovat v pátek 19. června dopoledne jako první bod bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 5. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 169 poslanců, pro bylo 157, nikdo proti.

 

Nyní rozhodneme v dalším hlasování o tom, zda bod 83 návrhu pořadu schůze, je to sněmovní tisk 752 v prvním čtení, projednáme ve středu 10. června jako druhý bod odpoledne.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 6, které právě probíhá. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 169 poslanců, pro 116, proti 5. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh je o bodech 6, 30, 31, 32, 43, 84 a 126 návrhu pořadu, projednat ve středu 10. června jako třetí až devátý bod odpoledne. Hlásí se pan poslanec Křeček, který mě chce upozornit, že dal návrh na vyřazení bodů 30, 31, 42 a 43. Já se domnívám, že se s tím vyrovnáme tak, že z tohoto návrhu vyjmu body, které nebyly napadeny. To znamená rozhodneme o zařazení bodů 6, 84 a 126 v jednom hlasování a ve druhém hlasování en bloc o návrhu pana poslance Křečka. Souhlasí s tím pan poslanec Křeček? Je tomu tak.

 

Dámy a pánové, kdo souhlasí s tím, aby body 6, 84 a 126 byly projednány ve středu 10. června jako třetí a další body odpoledne?

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 7. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 168 poslanců, pro bylo 156, 1 proti.

 

Nyní se tedy vyrovnáme s návrhem pana poslance Křečka, který nedoporučuje zařazení a projednání bodů 30, 31, 32 a 43. Čili o tom dáme hlasovat tak, kdo souhlasí s vyřazením bodů 31, 32 a 43.

Hlásí se paní poslankyně Horníková.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dobrý den. Pane předsedající, prosím vás, mohl byste nechat hlasovat o jednotlivých bodech odděleně, nikoli jako en bloc?

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Určitě. Určitě vám vyhovím.

 

Budeme nejprve hlasovat o návrhu pana poslance Křečka vyřadit bod číslo 30.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 8. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování končí. Ze 168 bylo 121 pro, 5 proti, takže tento návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o osudu bodu 31 v hlasování pořadové číslo 9, které jsem zahájil. Kdo souhlasí s jeho vyřazením, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 169 poslanců, pro 107, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o bodu pořadové číslo 32.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 10. Kdo souhlasí s vyřazením bodu 32, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 169 hlasujících pro 90, proti 16. I tento návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o vyřazení bodu 43 v hlasování pořadové číslo 11. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 169 poslanců, pro 94, proti 7, takže tento bod byl rovněž vyřazen.

 

Takže jsme v situaci, kdy body 6, 84 a 126 budou třetí, čtvrtý a pátý bod odpoledního jednání zítra.

Nyní rozhodneme o bodech 44, 48 a 207. Je navrženo projednat je v úterý za týden 16. června jako první až třetí bod odpoledne. (Návrhy ze sálu.) Ano, po jednom. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ladislav Mlčák: Pane místopředsedo, ať nedojde k omylu. Vy jste nechal hlasovat o vyřazení bodu číslo 32, pokud jsem dobře rozuměl, a ověřoval jsem si to u kolegů, že to tak je, a pan dr. Křeček navrhoval bod 42. A pak jste nechal hlasovat o 43, což je souhlas, ale ať nedochází k omylu. Ten bod číslo 32 je obchodní zákoník a bod 42 je občanský zákoník.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Souhlasí Sněmovna s tím, že se jedná o přeřeknutí z mé strany, že se jednalo o bod 42, nikolivěk 32? Čili bod 32 jsem nicméně vyjmul z toho bloku hlasování a musíme rozhodnout o tom, že bude zařazen normálně jako čtvrtý bod zítra odpoledne.

Marek Benda se hlásí, prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Já se moc omlouvám, pane předsedající, ale myslím, že tady opravdu vzniklo trochu nedorozumění, že musíme hlasovat znovu o vyřazení bodu 42, protože minimálně část z nás hlasovala o bodu 32, nikoli 42.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, takže to uděláme jinak. Prohlašuji příslušné hlasování za zmatečné a rozhodneme znovu v dalším hlasování o vyřazení bodu 42. O tom rozhodneme...

Hlásí se ještě pan poslanec Valouch? Ruším toto hlasování a dám panu poslanci slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP