(17.10 hodin)
(pokračuje Hovorka)

Za prvé. § 16a odst. 1 písm. d) zní: "d) 10 Kč za vydání - odkaz na poznámku pod čarou 27b) - každého ze zdravotního pojištění plně nebo částečně hrazeného léčivého přípravku nebo potraviny pro zvláštní účely, předepsaného na receptu, bez ohledu na počet předepsaných balení,".

Za druhé. § 16a odst. 2 písm. a) zní: "a) jde-li o pojištěnce do dovršení 18 let věku včetně tohoto dne, nebo jde-li o pojištěnce umístěné v dětských domovech - odkaz na poznámku pod čarou 27d) - ve školských zařízeních pro výkon ústavní výchovy nebo ochranné výchovy - odkaz na poznámku pod čarou 27e) - nebo umístěné k výkonu ústavní výchovy v domovech pro osoby se zdravotním postižením - odkaz na poznámku pod čarou 27h),".

Za třetí. V § 16a odst. 2 se tečka na konci nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno g), které zní: "g) jde-li o pojištěnce, který je dobrovolným dárcem krve, nositelem Janského plakety, a který v posledních dvanácti měsících bezplatně daroval krev nebo krevní složku, nebo o pojištěnce, který bezplatně daroval kostní dřeň a prokáže se legitimací dobrovolného dárce krve."

Za čtvrté. V § 16a odst. 3 písmeno e) se čárka na konci nahrazuje tečkou a písmeno f) se zrušuje.

Za páté. V § 16a odst. 4 zní: "(4) Regulační poplatek podle odstavce 1 písmene a) až c) a písmene g) se neplatí, jde-li o pojištěnce staršího 65 let nebo o pojištěnce pobírajícího plný invalidní důchod.".

Článek římská II Účinnost. Tento zákon nabývá účinnosti prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po dni jeho vyhlášení.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu poslanci Hovorkovi. Nyní má slovo pan kolega Pavel Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo, paní předsedající. Paní a pánové, stejně jako u předchozího tisku, i u tohoto si ve shodě s ostatními spolupředkladateli jako jeden z nich dovoluji navrhnout zkrátit lhůtu mezi druhým a třetím čtením na 48 hodin. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji a prosím o další případnou přihlášku do podrobné rozpravy k tomuto návrhu zákona. Nehlásí se nikdo, končím podrobnou rozpravu.

Budeme tedy hlasovat o návrhu na zkrácení lhůty mezi druhým a třetím čtením, tak jak byl přednesen. Přivolávám ale gongem ještě naše kolegy. Prosím vás tedy o chvíli trpělivosti.

Žádáte mě, abych vás odhlásila, proto tak činím. Všechny přítomné i ty, kteří přicházejí, požádám, aby se nejprve zaregistrovali, a poté budeme hlasovat o návrhu na zkrácení lhůty mezi druhým a třetím čtením, a to na 48 hodin, tak jak zaznělo v právě skončené podrobné rozpravě.

 

Domnívám se, že mohu zahájit hlasování. Bude to hlasování s pořadovým číslem 6, které zahajuji. Táži se vás, kdo souhlasí s návrhem na zkrácení lhůty na 48 hodin mezi druhým a třetím čtením. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 6. Přítomno 147, pro 80, proti 65. Tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že s tímto návrhem skončilo druhé čtení tohoto návrhu zákona. Zároveň jsme tak projednali dva body, které byly obsahem 57. schůze Poslanecké sněmovny.

Vzhledem ke lhůtám mezi druhým a třetím čtením, tak jak byly schváleny, přerušuji tuto schůzi, tedy 57. schůzi Poslanecké sněmovny, do pátku 15. 5. do 9 hodin ráno.

 

Budeme pokračovat za malou chvíli v přerušené 56. schůzi a bude tak za patnáct minut, čili v 17 hodin 30 minut budeme pokračovat v 56. schůzi.

 

(Schůze přerušena v 17.15 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP